Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Dodik tvrda da je došlo vrijeme za razgovor o mirnoj podjeli BiH

Mnogo je primjera koji upozoravaju da BiH nije održiva zemlja i da se treba pristupiti nekom drugom konceptu, rekao je premijer Republike Srpske.
22. ožujka 2010. u 21:30 158 komentara 24 prikaza
Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se BiH održava samo zato što stranci pokušavaju zadržati privid njezina funkcioniranja i da je vrijeme za razgovor o o mirnom razdruživanju.

- Mnoštvo je primjera koji upozoravaju da BiH nije održiva zemlja i da se treba pristupiti nekom drugom konceptu. U BiH se primarno moraju osigurati mir i stabilnost, a u okviru toga možemo razgovarati i o mirnom razilaženju. Zašto je to nemoguća varijanta? Zašto mora biti samo ona varijanta za koju neki stranci misle da je moguća - rekao je Dodik u Banjoj Luci.

Kritizirao je predstavnike međunarodne zajednice da vrlo brzo i efikasno djeluju na svaki potez iz RS-a za koji smatraju da ugrožava institucije BiH, ali da šute i ne reagiraju na opstrukcije Bošnjaka.   

  • Ana33:

    Da \"imam pravo\"... Pročitajte ove kometare bijesnih pasa... TALIBANA!!! UNIŠTENJE... UNIŠTENJE... Nema govora o dijalogu! Ne spominju Hrvate već \"KATOLIKE\".... Fuj... Mujo i Haso...

  • storm:

    Gotova stvar?Kraj istorije?Nikad ništa nije gotovo.

  • Deleted user:

    a jeste dosadni.....