POLITIKA

DODIK: S Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH

dodik
VL FOTO
03.09.2012.
u 16:45

- Iskreno govoreći, ja sa Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH, a ne sa Tihićem i SDA", naglasio je Dodik

\"Izjava predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije kako nema mirnog razlaza u BiH predstavlja prijetnju i poziv na oružje i ne može se pravdati činjenicom da je izrečena na predizbornom skupu\", izjavio je Srni predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

\"Ona najbolje oslikava militantnost lažnog demokrate, koji svoje stvarne namjere više ne može ni da sakrije. Svima u BiH, osim ostrašćenom Lagumdžiji, potpuno je jasno da BiH ne može da egzistira, jer da može on bi danas mogao da odgovori na najprostije pitanje koje sebi postavljaju svi u BiH - tko je danas vlast u FBiH, u onom istom dijelu BiH za koji je svojevremeno samouvjereno tvrdio da će biti kao Zapadna Njemačka“, istakao je Dodik.

Od \"države za čovjeka\", naglasio je predsjednik SNSD-a, ostala je fikcija zvana BiH, kojoj smrtni udarac zadaje upravo Zlatko Lagumdžija i njemu slični avanturisti, koji lažno braneći BiH u stvari ruše temelje na kojima se ona klima.

On je naglasio da su tvrdnje o koaliranju SNSD-a sa SDA apsolutno netočne i služe za zadovoljenje Lagumdžijine sujete, koji to tvrdi da bi obranio sebe.

\"I SNSD i SDA imaju svoje razloge protiv ponašanja i politike koju vodi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Iskreno govoreći, ja sa Lagumdžijom imam prešutni dogovor o rušenju BiH, a ne sa Tihićem i SDA\", naglasio je predsjednik Srpske i dodao da mu je drago što se rušenju BiH pridružio i Lagumdžija, te da nitko nema namjeru da ga u tome sprečava.

Lagumdžija je na skupu SDP-a u Zenici izjavio da onaj koji želi razjedinjenje to neće dobiti, a pogotovo ne mirnim putem, optužujući lidera SDA Sulejmana Tihića da je u koaliciji sa Dodikom za mirni razlaz BiH.

Ključne riječi

Komentara 4

KO
kolovoz
19:32 03.09.2012.

lagumdzija se slucajno nasao u politici-...

KR
krtica
20:56 03.09.2012.

Izgleda da je Dodik za mirni razilazak - bez rata - ...

BU
Buranglez
20:13 04.09.2012.

e pa ljuto me interesira kako može jedna kuca naprijed ako pola u njoj vuku na jednu a pola na drugu stranu a kamo li drzava ,,,nije mi jasno zasto muslimani hoce cjelovitu BIH kad se u najmanje 65% teritorije nista ne pitaju a zasto srbi hoce da se ocjepe kad znaju da ta jadna polovica nikad nece bit srbija niti zvati srbijom

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?