Pozitivna dimenzija

Dodik nije optimist u vezi rješavanja stvari u BiH

dodik
VL FOTO
28.06.2012.
u 17:06

Dodik smatra da je Europa dosad bila zloputrijebljena u procesu modeliranja BiH

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik naglašava da je o pitanju komunikacije s europskim dužnosnicima, sastanak je dao novu i pozitivnu dimenziju, ali i dalje nije optimist kako će se riješiti stvari unutar BiH. Smatra da se na jučerašnjem sastanku u Bruxellesu „konačno vidjela Europa u pravom smislu“, onome u kome ona, kako je rekao, poštuje unutrašnju organizaciju svake zemlje, pa i BiH i za koju je jedino relevantno da priča o jednom glasu iz BiH na njenom europskom putu bude usuglašen glas, \"a ne kako je to do sada bio slučaj samo glas iz Sarajeva\".

„Rečeno je da se usuglasi i promovira proces koordinacije na način da svi budu uključeni i da se govori usuglašenim glasom prema Europi, a ne da se ide u ime svog naroda i partije a da to ostali osporavaju\", kazao je Dodik u izjavi novinarima komentirajući jučerašnji sastanak bh.lidera i dužnosnika s predstavnicima Europske unije. Dodik je rekao da je u Bruxselles otišao s puno nepovjerenja u uspjeh, imajući u vidu dosadašnja događanja kada se vršio dodatni pritisak na RS da, kako je rekao, čini određene pomake ka centraliziranju.

\"Europa je dosad bila zloputrijebljena u procesu modeliranja BiH i najčešće su europska pitanja služila kao pitanja za modeliranje unutrašnjeg ustavnog sistema, što je neoprostivo\", tvrdi Dodik i u tom kontekstu navodi kao primjer nametanje Suda i Tužiteljstva BiH. Bez učešća RS-a, dodao je, ništa se neće moći događati u europskim procesima, pri kreiranju i izvršavanju odluka. Ipak, i dalje nije optimist kako će se riješiti stvari unutar BiH. \"Ne treba vjerovati u potencijal BiH da može ispuniti određene stvari, jer se radi o navici Bošnjaka da zloupotrebljavaju, prije svega europske procese da bi riješili svoje unutarnje probleme\", utvrdio je predsjednik RS-a i SNSD-a. On smatra da BiH, ako postigne potrebni dogovor, može računati na to da će krajem godine aplicirati za članstvo u EU i dobiti kandidatski status te da je interes RS-a da se i dobije taj status.

Ključne riječi

Komentara 2

JU
Jurica1050
23:09 28.06.2012.

Po cijem to diktatu svaki dan ova budala "ukrasava" strane ovog lista ? Traktorista iz laktasa omiljen lik hercegovackim uvlakaxima !

OL
oldday
11:12 29.06.2012.

@jurica 1050: Po diktatu zapadnohercegovačkog lobya koji gospodari BiH izdanjem VL-a.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?