Odazvat će se pozivu

Dodik i Bosić potvrdili dolazak na sastanak u Mostar 5. rujna

dodik
VL FOTO
28.08.2011.
u 10:29

Dodik ranije izjavio da će sudjelovati na svakom razgovoru u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, uz uvjet da nema stranaca i da pregovore oni ne organiziraju

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odazvat će se pozivu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990. Bože Ljubića za zajednički sastanak 5. rujna u Mostaru - izjavio je Srni izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić. On je potvrdio da je SNSD dobio poziv, koji je upućen vjerojatno u koordinaciji, nakon nedavnog sastanka Dodika i Čovića. Vasić je podsjetio da je Dodik ranije izjavio da će sudjelovati na svakom razgovoru u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, uz uvjet da nema stranaca i aranžmana u njihovoj režiji.

“Postoji još čitav niz konstantnih stavova SNSD-a u pogledu BiH, ravnopravnosti i rotacije koji nisu nikakvi uvjeti i ucjene”, zaključio je Vasić. Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da je dobio poziv lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990. Bože Ljubića za zajednički sastanak 5. rujna u Mostaru, te potvrdio da će se predstavnici SDS-a odazvati tom sastanku.

Bosić očekuje da će se svi koji su pozvani odazvati sastanku. “Ako se svi odazovu na sastanak, evidentno je da se time stvaraju uvjeti za dijalog. Hoće li taj dijalog donijeti rješenja, ovisi o tomu hoće li svi pristati na razgovor i kompromise ili će nastaviti s politikom ucjena, isključivosti i neprihvaćanja argumenata”, istaknuo je Bosić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?