Čelnik RS

Dodik: "BiH je trula država i nema unutrašnji kapacitet da opstane"

'Banjaluka 14.09.2012 Palata predsjednika RS Milorad Dodik predsjednik RS intervju za VL Foto Dejan Moconja/VLM'
Dejan Moconja/VLM
30.09.2012.
u 10:04

Trula je, naravno, ona je u raspadu. I to definitivno vide svi i svi nešto šute o tome, kazao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas tvrdnju da je Bosna i Hercegovina "trula država i da nema kapacitet da opstane“, možda "jedino ako se vrati izvornim principima i slovu Daytona“. 

-Trula je, naravno, ona je u raspadu. I to definitivno vide svi i svi nešto šute o tome, ne žele da to definitivno priznaju. Ali, očigledno je da Bosna nema kapacijenta unutar sebe da nađe neki svoj put, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima. Dalje je kritizirao i ponašanje pojedinih državnih dužnosnika. 

-Samo ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ranije predsjedavajućeg Vijeća ministara Zlatka Lagumdžije govori o tome da oni žele privatizirati Bosnu za sebe...Mi iz RS-a moramo voditi računa o našoj poziciji, branimo naše interese u skladu s Ustavom BiH, ustvrdio je, između ostalog, Dodik. Ponovio je stav kako bi BiH "možda mogla da živi, ako se vrati na izvorni sistem Daytona i ukoliko se bude poštovalo slovo Daytona“. Ukoliko ne, dodao je, "BiH je raspradnuta zemlja, branili to Amerikanci, Europljani ili bilo tko, ona nema unutrašnji kapacitet da preživi“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?