HERCEGOVAČKI AS

Dodig: Početak turneje nije loš, forma sve bolja

Ivan Dodig (1)
Reuters/Pixsell
04.08.2013.
u 10:49

Dodig zadnjih 15 dana igra na turnirima u Americi. Samo za Večernji list, na polovini američke turneje, govori o dosadašnjoj formi, te očekivanjima od preostala tri turnira

Ivan Dodig ovaj je tjedan završio porazom od Tommyja Haasa nastup na izuzetno jakom turniru u Washingtonu. Prvom reketu Njemačke ovo je bila četvrta pobjeda nad Dodigom, ali Međugorac nije imao razloga za žaljenje. Nakon prave borbe na terenu pobjeda je otišla na stranu Haasa, ali uz malo više sreće moglo je biti i obratno. Dodigu je bio ovo drugi turnir na američkoj turneji, a pred njim su još tri: Montreal, Cincinnati i US Open. - Moj početak američke turneje nije loš s obzirom da sam još u pripremnoj fazi i da nisam imao dovoljno vremena za pripreme. S pruženim do sada sam zadovoljan iako ostaje žal za meč s Haasom u kojem sam imao dosta prilika - rekao nam je Dodig nakon spomenutog meča. Naš sugovornik se nada kako će njegova forma biti u usponu na turnirima koji su pred njim, a vrhunac bi trebao biti na zadnjem Grand slamu sezone, odnosno US Openu.

Tempiranje forme

- Nadam se da će moj tenis biti još bolji i da ću napraviti dobre rezultate na dolazećim turnirima. Pokušat ću dignuti još svoju igru i ako to uspijem mogu se nadati još boljim rezultatima - ističe Dodig. Ono što je bilo ispod očekivanja do sada na američkoj turneji je igra u parovima s Marcelom Melom. Nakon finala Wimbledona prije nekoliko tjedana očekivali su se novi uspjesi na američkoj turneji. Ipak, situacija se odvijala suprotno očekivanjima.

I dalje je optimističan

- Na žalost u parovima nismo uspjeli posložiti se na ova dva turnira. Imali smo malo i nesreće, ali sada dolaze veći turniri - optimističan je Dodig. I s razlogom jer još uvijek postoje realni izgledi da ovaj dvojac završi na Mastersu u Londonu. A to bi bilo još jedno osvarenje snova nakon nakon ulaska u vimbldonsko finale. - Ako u ova tri preostala turnira uspijemo napraviti nešto dobro onda imamo izgleda i dalje za Masters. Još je duga sezona i jedan turnir može sve promijeniti. Kao što je bilo s Wimbledonom - zaključio je Dodig. Već za nekoliko dana Dodig će imati novu priliku za dokazivanje. Turnir u Montrealu počinje već sutra, a pred našim sugovornikom su novi izazovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije