Ugovori igrača

Dobar potez Odbora pridonijet će profesionalizaciji

Utakmica
24.06.2012.
u 10:03

Igrači u klubovima će biti više zaštićeni s profesionalnim ugovorima

Najava novih pravila i želja da se ide ka profesionalizaciji nogometnih klubova u BiH na jednoj strani izaziva oduševljenje javnosti da se napokon krenulo i s tim aktivnostima, a na drugoj strani je to glavobolja za sve one klubove koji su do sada radili na amaterskim osnovama, za koje su klubovi igrali “na registraciju”. No, svi se slažu da je ovo veliki iskorak ka profesionalizaciji nogometa u BiH pa se i hvali ta najava Odbora za normalizaciju. Po tim najavama klubovi će iz Premijer lige BiH moći imati najviše 11 amaterskih ugovora u prvoj momčadi, a ostalo nogometaši moraju biti profesionalci, odnosno igrači s profesionalnim ugovorom. Velika većina klubova u BiH do sada je imala samo te amaterske ugovore pa su samo neki klubovi poput Širokog Brijega, Željezničara, Zrinjskog zadovoljavali kriterije koji će po novim pravilima biti obvezni. Sada će se mnogi klubovi morati profesionalizirati, a među njima i GOŠK iz Gabele, koji je do sada sa svojim igračima imao te amaterske ugovore.

- Situacija je takva da ćemo se svi u Premijer ligi morati pomiriti s tom odlukom i prilagoditi se svim tim novim pravilima i obvezama. Morat će se zadovoljiti kvota nogometaša s profesionalnim ugovorom, istaknuo je Lujo Ilić, sportski direktor NK GOŠK Gabela. Odbor za normalizaciju donio je i odluku da u utakmicama Premijer lige može nastupiti najviše šest stranaca u prvoj momčadi, u odnosu na prijašnjih osam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?