Projekti napreduju

Do 2014. godine izgradit će se 130 kilometara autoputa u BiH

hadzic
VL FOTO
12.05.2012.
u 13:08

Ministar Damir Hadžić je informirao Moona o aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru Vc

Ministar prometa i veza BiH Damir Hadžić razgovarao je jučer s veleposlanikom SAD-a u BiH Patrickom Moonom o trenutnim aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru Vc, projektu digitalizacije, RAK-u te javnom radiotelevizijskom sustavu u BiH. Ministar Hadžić je informirao veleposlanika Moona o aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru Vc istaknuvši da će Bosna i Hercegovina do kraja 2014. izgraditi oko 130 km autoceste, priopćila je jučer Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.

Hadžić je kazao da su svi u BiH svjesni razvojnog značaja ovog infrastrukturnog projekta i naglasio da treba razmišljati i o drugim modalitetima gradnje, poput privatno-javnog partnerstva, da bi se dinamika gradnje ubrzala. Veleposlanik Moon je izrazio zadovoljstvo što se ubrzala dinamika radova na koridoru Vc, jer se radi o projektu od velikog značaja za budućnost BiH naglasivši da postoji i interes američkih kompanija za sudjelovanje u izgradnji koridora. Ministar Hadžić i veleposlanik Moon su razmijenili mišljenja o funkcioniranju RAK-a i JRTV sustava u BiH, a složili su se da su neovisnost i transparentnost RAK-a i JRTV sustava u BiH neophodni preduvjeti za normalno i nezavisno funkcioniranje medija u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?