Kamp za djecu

Djeci pokazali male putokaze kroz život

Kamp
16.07.2012.
u 10:17

Sudionici kampa, pedesetak štićenika, su bila djeca bez roditeljskog staranja iz domova u BiH

Nakon što je završen ekumenski kamp Friedensgrund, u župi rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama održan je kamp projekta “Mali putokazi u život“, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II“. Na drugom po redu ovogodišnjem kampu, sudionici su bili djeca i mladi štićenici domova za djecu bez roditeljskog staranja iz Doma Bjelave iz Sarajeva, Mala škola iz Vareša, Dom Porodica Zenica, Dječje selo mira Turija i Dječji dom iz Tuzle. Sudionici kampa su kroz proteklu školsku godinu sudjelovali na četiri edukativno preventivne radionice projekta Mali putokazi u život, kroz koje su obradili teme prevencija nasilja, ovisnosti i kvalitetno korištenog slobodnog vremena. Kao vrhunac ovogodišnjeg druženja tima projekta i djece i mladih iz domova uslijedio je ljetni edukativno-zabavni kamp, kroz koji su mladi iz različitih domova imali prigodu upoznati se, družiti, sklapati nova prijateljstava i razmijeniti iskustva. Također su imali prigodu sudjelovati na različitim kreativnim i edukativnim radionicama, ali i zabaviti se kroz mnoštvo sportskih i zabavnih aktivnosti, javljaju iz Nadbiskupskog centra za pastoral mladih Sarajevo. Ovogodišnji kamp je trajao pet dana, sudjelovalo je 50 mladih srednjoškolskog uzrasta s kojima su radili i družili se volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II“.

Kamp za djecu bez roditeljskog staranja u Ulicama, završen je igrom, plesom i druženjem mladih i mnoštvom zabavnih sadržaja. Uz sve to važan je i edukativni segment koji je donio djeci više otvorenih razgovora o svojim problemima i željama te smjernicama kako živjeti u zajednici, te kako kvalitetno i kreativno raditi timski. U radionicama natjecateljskog karaktera, do izražaja je došla važnost timskog rada, a dodijeljene su i simbolične nagrade. -Djeca su otišla iz kampa zadovoljna jer su imala prigodu međusobno upoznati se i družiti iz različitih domova , što će doprinijeti boljoj, kvalitetnijoj i zdravijoj socijalizaciji tih mladih osoba, potvrdio je organizator kampa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?