NESRETAN SLUČAJ

Dječak (11,5) objesio se o konop za sijeno zbog tragične igre

vjesanje
VL FOTO
15.02.2011.
u 09:20

Dok je majka sedmero djece pripremala kupku za dvoje najmlađih blizanaca, Esnaf joj se izgubio iz vida.

Kao i u nedavnom slučaju njegova vršnjaka iz Čitluka, 11,5-godišnji Esnaf Čaušević iz Bihaća, učenik šestog razreda osnovne škole, preksinoć se oko 17.30 sati nesretnim slučajem u opasnoj dječjoj igri objesio u potkrovlju obiteljske kuće u naselju Brekovica. Posljednje što je rekao nesretni dječak bilo je: Što radiš?, a to pitanje je samo dvadeset minuta ranije postavio prvoj susjedi koja je obavljala uobičajene poslove u svome dvorištu.

Što radiš?

Prethodno je majci Edini donio drva za ogrjev, da bi, kako je govorio, ona napravila kruh. Dok je majka sedmero djece pripremala kupku za dvoje najmlađih blizanaca, Esnaf joj se izgubio iz vida. Valjda je mislila da se još igra vani, nakon što su mu braća blizanci, starosti od osam godina, s kojima se igrao, ušla u kuću. Ubrzo se kući vratio i najstariji sin (18) koji se, nakon cjelodnevnog nadničarenja, pošao presvući u neizrađeno potkrovlje.

Odjednom se vratio držeći u naručju nepomična Esnafa, koji više nije davao znakove života. Majka je od šoka pala, a dijete je žurno prevezeno u Dom zdravlja u Bihaću, gdje ga je dežurni liječnik pokušao reanimacijom vratiti u život, ali nažalost, nije mu bilo pomoći. Mogao je samo konstatirati smrt.

Igra s konopom

- Medicinska sestra Doma zdravlja je oko 17.50 sati telefonom obavijestila Policijsku postaju u Bihaću da je dovezen mrtav maloljetnik, tvrdeći da je izvršio samoubojstvo. Po nalogu tužitelja, tijelo je proslijeđeno na obdukciju, kako bi bili utvrđeni detalji ove tragedije - navode iz MUP-a Unsko-sanske županije.

- Nezaposleni roditelji nastradalog dječaka imaju još šestero djece, a svi smo uvjereni da je 11,5-godišnjak nastradao nesretnim slučajem te da se nije imao namjeru ubiti. Naime, nastradali se često s braćom i sestarama zajedno igrao u potkrovlju kuće i jednostavno nije imao nikakvog razloga da si naudi. Inače, djeca su se često igrala vezivanja i vuče konopom za sijeno. Često sam ih i sama upozoravala da konop ne stavljaju oko vrata, što bi moglo imati kobne posljedice. Znali su napraviti improvizirane ljuljačke na stablu. Upravo tim konopom se Esnaf nastavio igrati. Popeo se na stiropol i okačio o gredu u potkrovlju, da bi u jednom trenutku poskliznuo i slomio vratnu kralježnicu na konopu. To vam je prava istina. Dječak je bio miran, u školi je imao prosječne ocjene, a majka ga je, valjda zbog ranijih zdravstvenih problema šuma na srcu, i nekako najviše voljela. Uvijek je bio uz nju... Bili su jako siromašni, ali ne nesretni, sve do danas - nabrajali su šokirani mještanin Brekovice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije