Ljubuški

Djeca uče za život, za snalaženje u svijetu i okruženju

Psihologinja
Ivan Kaleb
01.03.2013.
u 11:36

Psihološka radionica za osobni rast i razvoj djeteta ima zadaću stjecanja i izgradnje samopouzdanja

U ustanovi “Dječji svijet” u Ljubuškom u kojoj borave djeca predškolske i školske dobi, od ovoga tjedna uvode još jedan važan sadržaj, radionicu, koja će znatno utjecati i unaprijediti cjelovit psihološki i socijalni razvoj djece, njihove osobnosti i snalaženje u svijetu i okruženju u kojem žive. Riječ je o psihološkoj radionici za osobni rast i razvoj djeteta čija je zadaća stjecanje i izgradnja samopouzdanja, neagresivnosti, oslobađanje od straha i fobija, poboljašanje komunikativnosti i drugo.

- Osmislili smo ciklus psiholoških radionica koje će omogućiti djetetu iskustveno tj. cjelovito učenje. Radionice stavljaju naglasak na proces, a ne samo na ishod i rezultate. Tijekom toga procesa podjednako se razvijaju osjetilne, emocionalne i moralne, a ne samo intelektualne funkcije djeteta. U ovakvom obliku grupne interakcije dijete uči uspješno svladavati frustracije koje nosi odrastanje poput odvajanja, prilagodbe, pronalaženja svog mjesta u skupini, rješavanja sukoba, pravljenja izbora. Kroz proces kružne komunikacije dijete uči s drugima i od drugih te poučava druge razvijajući pritom osjećaj pripadanja, bliskosti, dijeljenja, kompetencije, samopouzdanja, a samim time osjećaj vlastite vrijednosti i samopouzdanja - kaže voditeljica radionice Katica Zelić, psihologinja i psihoterapeutkinja. Radionice se održavaju jednom tjedno, subotom, djeca su svrstana u dvije vršnjačke skupine, od 6 do 8 i od 9 do 11 godina. Rad se odvija kroz zabavne i razvojno prilagođene aktivnosti. Ciljevi rada u skupini: učenje socijalnih vještina, razvijanje razumijevanja svojih i tuđih emocija, prevladavanje strahova, vježbanje opuštanja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?