Mostar

Djeca u osnovnim i srednjim školama HNŽ-a bez grijanja

Škola
29.11.2012.
u 10:02

Predsjednici sindikata uputili upozorenje Ministarstvu i Vladi jer lož-ulje još nije osigurano

Predsjednici sindikata zaposlenih u obrazovanju HNŽ-a Slavko Lauš, Omer Spaho, Josip Milić i Ejub Mujić uputili su upozorenje Ministarstvu te Vladi HNŽ-a. Naime, iako je sezona grijanja već započela, u osnovne i srednje škole HNŽ-a nije dostavljeno gorivo za grijanje.

Posao nije odrađen


Unatoč upozorenju, trenutačno se nikakvi radikalni potezi bez dogovora sa članovima neće donositi, a odgovor Vlade željno iščekuju. Predsjednik Sindikata srednjih škola u HNŽ-u, Josip Milić kazao je da Vlada nije odradila svoj dio posla koji bi inače trebao biti jedan od osnovnih - to je da dostavi ulje za loženje u škole. “Dovedeni smo u situaciju da početkom mjeseca prosinca još uvijek nemamo riješeno pitanje goriva za ovu školsku godinu. U školama se grije uglavnom po sat, ili dva dnevno pa se nakon toga obučemo i mi i učenici te tako izvodimo dalje nastavu. Mislim da ugroženost zdravlja naših učenika nije nešto što Vlada sebi može priuštiti”, naveo je predsjednik sindikata srednjih škola HNŽ-a, Josip Milić. Vremenske prognoze ne pridonose situaciji jer se od ponedjeljka prognozira veliko zahladnjenje, što stvara dodatnu nervozu i zabrinjava predsjednike sindikata.

Problem tendera


Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Zlatko Hadžiomerović kazao nam je da je trenutačno na putu, ali da je zaprimio navedene informacije i upozorenja. “Zadnja sjednica Vlade je bila posvećena završavanju i osiguranju financijske konstrukciju do kraja prosinca. Problem je u tome što su se oni koji su se javili na tender žalili pa to prolongira proceduru odabira dobavljača goriva. To su informacije koje sam dobio iz Povjerenstva za javnu nabavu koju formira Vlada. Pa ministarstvo nema nikakvu ulogu u tome nego da iskaže i zahtjeva koliko je potrebno goriva”, kazao je ministar. Dodao je da će se dio goriva nabaviti. “Izvršit će se interventna nabava dijela goriva bez obzira na rezultate žalbe u tenderu za dobavljača goriva. Svakako se nadam da će se u sljedećih dan - dva izvršiti nabava i da ćemo dopuniti barem dio goriva, dok u potpunosti ne riješimo problem što će s dobavljačem”, kazao je ministar Hadžiomerović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?