“lipanjske zore”

Djeca pozvala na jedinstvo Hrvata u BiH

Zore
21.06.2013.
u 09:43

Žrtva koju su Hrvati podnijeli za slobodu ne smije biti zaboravljena

Mjesto Bijelo Polje kod Mostara ove godine je bilo posebno emotivno na obilježavanju akcije HVO-a Lipanjske zore. Pred velikim brojem okupljenih tekstove su čitala djeca poginulih branitelja, oni koji nisu nikada upoznali svoje očeve, nego su o njima čuli samo velike priče o velikim djelima koja su učinili.

Poziv na jedinstvo

Upravo ta djeca ovaj put su pozvala na jedinstvo Hrvata, njegovu važnost, te nas podsjetila na žrtvu koju su poginuli branitelji podnijeli kako bi svi mi danas mogli uživati u slobodi. Nakon mnogih dirljivih riječi, priređen je bogat kulturno-umjetnički program. Političkih govora nije bilo, ali je jasno poručeno kako su snage HVO-a oslobodile područje Mostara i doline Neretve, te su osuđene nedavne izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. - On danas priča o nekom zločinačkom HVO-u, a upravo nam je njegov otac dao legitimitet da branimo ovu zemlju. Svojim izjavama, ne samo da gazi po HVO-u, nego i po onome što je njegov otac činio za ovu zemlju. Hrvatsko vijeće obrane je oslobađalo zemlju od agresora, a dokaz tome su i Lipanjske zore, prva velika pobjeda HVO-a koja je promijenila tijek rata u BiH - rekli su nam naši sugovornici.

Velika žrtva

Upravo su Bjelopoljci podnijeli jednu od najvećih žrtava tijekom prošlog rata. Veliki broj ljudi je poginuo, a mjesto je skoro u cijelosti bilo razrušeno. Nakon dva desetljeća od ratnih zbivanja, Bijelo Polje se s tugom sjeća svega onoga što je pretrpjelo u prošlom ratu, ali je istodobno i ponosno na sve što je učinjeno za konačni cilj - slobodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?