I TO JE MOGUĆE

Dio Glamoča nema vode još od 31. svibnja

voda
VL FOTO
15.06.2010.
u 09:28

Riječ je o crpki koja je bila instalirana na Vrbi, tako da gornje etaže grada nemaju vodu, Busija i u samom gradu 2., 3. i 4. katovi

Glamoč je općina koja godinama ima problema s vodoopskrbom, a za kvalitetnije rješavanje problema uglavnom nedostaje novca. Kao ilustracija stanja u općinskoj blagajni jeste podatak koji smo dobili od predsjedatelja OV-a Fadila Ćirića da je zaposlenicima u lokalnoj samoupravi posljednja plaća isplaćena za prosinac 2009., s tim da je ostao još dug za doprinose za navedeni mjesec.

- Da nema vode, doznali smo od žitelja koji nas je nazvao i kazao: “Pomagajte, potrovat ćemo se svi, nema vode već 14 dana. Redovito plaćam komunalije, i vodu i kanalizaciju, a sada nemam vode ni da ruke operem i da se umijem”; i bilo je tu još prigovora. Nazvali smo JP Komunalac Glamoč kako bismo doznali u čemu je problem. Direktor Dragan Talijan nam je kazao da je pregorio elektromotor nove crpke koju su instalirali 14. siječnja te da je 31. svibnja došlo do kvara. Budući je crpka pod jamstvom dvije godine, a uvoznik je iz Brčkog, problem je, relativno lako, rješiv.

Predstavnici uvoznika došli su na mjesto događaja, preuzeli crpku, utvrdili su kvar, priznali da nije u pitanju nestručno rukovanje te sada tragaju za najbližim skaldištem koje raspolaže elektromotorom. Riječ je o crpki koja je bila instalirana na Vrbi, tako da gornje etaže grada nemaju vodu, Busija i u samom gradu 2., 3. i 4. katovi lamela. Komunalno, nažalost, nema rezervne jer je ovu novu postavilo kao zamjenu za prethodnu koja je stradala od strujnog udara u siječnju.

Direktor komunalnog poduzeća poziva građane da izmiruju obveze. Najveći problem je naplata potraživanja u stambenim zgradama. - Tu je 41 posto naplativnost, 59 posto “krije” se iza ovih koji plaćaju. Od 130 tuženih, uspio sam naplatiti svega 12-13. Dugovanja iznose oko 93.000 KM, zatekao sam dugovanja, pa vrlo teško ide i isplata plaća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?