Ante Rukavina

Dinamo: Platili smo ga 3 milijuna eura! PAO: Prodali smo ga za milijun!

Ante Rukavina
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.07.2010.
u 07:45

Je li odšteta za Antu Rukavinu, koji je u ponedjeljak zeleni Panathinaikosov dres zamijenio Dinamovim od tri milijuna eura (godišnja plaća 750 tisuća eura, nap. a.), najveća odšteta u povijesti modrih iz Maksimirske 128?

Tako tvrde u Dinamu, iako smo jučer dobili informaciju iz Atene da je riječ o odšteti od milijun eura i plaći od 450 tisuća eura, kakvu je Rukavina imao i u Panathinaikosu. Proširila se priča da je razlika zapravo otišla na adresu agencije koja je zastupala Rukavinu dosad, te da je sada Ruki, kako ga popularno zovu, u vlasništvu Dinamova izvršnog dopredsjednika.

Dinamove navijače pak više od Rukavinine plaće i odštete, jer ionako se zbog toga mogu samo živcirati, zanima može li Ante Rukavina ekspresno biti pojačanje modrih. Naime, taj nadareni Šibenčanin, koji je dvaput bio pred plavim vratima, ali je na kraju završio u Hajduku pa u Panathinaikosu, u kojem je u dvije godine postigao pet pogodaka, najveća je nada u eventualnom 4. pretkolu Lige prvaka.

– Rukavina je klasni nogometaš. Iznimno je brz, lagan, probojan, tehnički dobar. U Panathinaikosu nije bilo strpljenja, stalni europski imperativi i igrači koji su bili bolje plaćeni imali su prednost. Žao mi je što nije imao više prilika, jer bi se sigurno brže i bolje razvijao – rekao je Ivan Pudar, trener kod kojeg je "procvjetao" u Šibeniku.

Lyon mu nudio bogatstvo

Niti u Dinamu nema previše strpljenja. Sada modri igraju ključne utakmice. No, bivši trener plavih Josip Kuže ne dvoji da je dovođenje Rukavine mudar potez Maksimira.

– Dinamo je dobio igrača koji može sam odlučivati o pobjedniku u ozbiljnim utakmicama! Zajec će s Rukavinom u napadu dobiti brzinu u igri, što do sada nije imao. Jednostavno, Dinamo s Rukavinom sada postaje opasna momčad. Uz to, ta momčad odgovara Rukavini i siguran sam da će se u Maksimiru odličnim igrama taj talentirani napadač ponovo probiti do razine zvijezde, što i zaslužuje. Ponovo će se veliki klubovi boriti za Rukavinu, kao prije dvije godine. Bit će veliki Dinamov igrač, a kupci će se brzo javiti.

Spominje se da je odšteta Panathinaikosu čak tri milijuna eura, je li to prevelik novac za igrača koji dvije godine nije bio u početnoj postavi.

– Teško mi je govoriti o iznosima, a ne bih ni ulazio u to što je objektivno za Rukavinu. Znam da ga je Panathinaikos platio 2,8 milijuna eura, a pouzdano znam da je odbio Lyonovu ponudu od 8,5-9 milijuna eura – zaključio je Kuže.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije