ČEKA SE RJEŠENJE

Desnica Radivojević Ustavnom sudu FBiH podnio zahtjev

Desnica Radivojević
20.10.2012.
u 10:38

Ustavni sud FBiH početkom listopada je donio odluku o sporu i ostavio Radivojeviću mogućnost pokretanja spora

Nakon što je postalo očito da predsjednik FBiH Živko Budimir neće ispoštovati odluku Ustavnog suda FBiH, federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je kako je siguran da će Sud vrlo brzo donijeti odluku na osnovi koje će se njegov zamjenik i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević vratiti na svoj posao. Naime, kako se doznaje iz Ustavnog suda, zamjenik premijera Federacije BiH i ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević predao je zahtjev za rješavanje spora u vezi s bjanko stranačkom ostavkom koju je potpisao predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

- Strašno je da predsjednik FBiH ne poštuje ni odluke Ustavnog suda FBiH ni mišljenja Venecijanske komisije. Njegov ignorantski odnos prema Ustavu FBiH i zakonima ostao je isti. Ovo, ustvari, pokazuje koliko je opasno kada takvi ljudi dođu u situaciju da vrše važne dužnosti. Budimir zarad manipuliranja jedne političke stranke zloupotrebljava svoju dužnost - kazao je Nikšić nedavno u izjavi za Dnevni avaz.

Venecijanska komisija jsmatra da bjanko ostavka ne može biti pravilo za smjene, posebice stranačka, te se radi o nepoštenoj proceduri, suprotno europskim načelima. Ustavni sud FBiH je zaprimio predmet i zahtjev ministra Radivojevića i postupit će prema proceduri. Naime, početkom listopada donesena je odluka o sporu prema kojem je naloženo predsjedniku FBiH Živku Budimiru da preispita svoju odluku, te mišljenja kako bjanko ostavke ne mogu proizvesti pravni učinak u tijelima vlasti Federacije BiH. Prema informacijama očekuje se kako će ustavni sud predmet riješiti u idućem razdoblju, a najkasnije do kraja godine. Premijer Federacije BiH izrazio je nadu kako će dopremijer Radivojević vrlo brzo ponovno biti na poslu i raditi punim kapacitetom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?