Sportski rezultati

Deseta uzastopna titula državnog prvaka BiH

Motocross
03.10.2013.
u 10:48

Dario je vrhunski sportaš, profesionalac od glave do pete, zaljubljenik u ovaj atraktivni, skupi i opasni sport

Deset puta uzastopno osvojiti titulu državnog prvaka, svaki put uvjerljivo, suvereno, svakako spada u bosanskohercegovačke sportske raritete. A riječ je o Vitežaninu, motocross vozaču Dariju Čerkezu (34). Sve titule Dario je osvojio u najjačoj klasi MX – OPEN, a kada se k tomu doda i šest uzastopnih titula klupskog državnog prvaka MCK Vitez, za što najveće zasluge pripadaju upravo njemu, onda sve to ima i dodatnu težinu i vrijednost.

Borac - pobjednik


Dario je vrhunski sportaš, profesionalac, zaljubljenik u ovaj atraktivni, skupi, ali i opasni sport, koji od sportaša traži veliko odricanje. No, Dario ne kuka, ne traži, ne optužuje niti bilo koga osuđuje, on je zaljubljenik oktana, zvuka motora, adrenalina..., rođeni borac – pobjednik. A o kakvom se motomajstoru radi neka ilustrira podatak da se u 10 uzastopnih titula državnog prvaka na prste jedne ruke mogu izbrojati utrke u kojima nije bio prvi. Zanimljivo je da u zadnjoj utrci za ovogodišnje državno prvenstvo BiH, na stazi u Rogatici, Dario nije bio pobjednik nego drugoplasirani, što mu je bilo dovoljno da se s 14 bodova prednosti po deseti put okiti titulom državnog prvaka. No, zanimljivo je, zvučat će i nevjerojatno, tri dana prije utrke u Rogatici, Dario je trenirajući na slabo održavanoj i neuređenoj stazi u Vitezu pao i slomio desnu ključnu kost.

I opet nije odustao


Bolovi su bili jaki, a odustajanje od nastupa davalo je mogućnost njegovim konkurentima da mu oduzmu već skoro osvojenu titulu. I Dario je, uz dobru bandažu, uz trpljenje velikih bolova opasnost od daleko težih posljedica po zdravlje, na svoju odgovornost nastupio, osvojio drugo mjesto i desetu titulu pojedinačnog prvaka BiH. Treba naglasiti da je Dario i trostruki najbolji sportaš SBŽ-a, nositelj Zlatne kacige MKS BiH, poklisar svog MCK Viteza, viteškog i srednjobosanskog sporta uopće. Na žalost, to mu njegov Vitez ni na koji način ne uzvraća, ne vrednuje niti na bilo koji način valorizira vrhunske rezultate koje postiže. Zanimljivo je, ustvari tužno, da na svom motoru, na svojoj opremi, nema nijednu reklamu neke od viteških tvrtki. Zašto je to tako, teško je reći. Međutim, te propuste trebalo bi što prije ispraviti jer to Dario zaslužuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije