Teroristički napad

Deseci poginulih u eksploziji u glavnom gradu Sirije

sirija (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
06.01.2012.
u 12:54

Eksplozivna naprava aktivirana je na raskrižju u središnjoj četvrti glavnog grada, a državna televizija izvještava kako su cilj bili civili.

Nekoliko desetaka osoba poginulo je i ranjeno u glavnom gradu Sirije Damasku u eksploziji za koju se pretpostavlja da ju je uzrokovao bombaš samoubojica, prenose tamošnji mediji ne navodeći točan broj poginulih i ranjenih. Eksplozivna naprava aktivirana je na raskrižju u središnjoj četvrti glavnog grada, a državna televizija izvještava kako su cilj bili civili.

U sličnom napadu prije dva tjedna poginule su 44 osobe. Za taj je napad režim predsjednika Bashara al-Assada optužio teroriste, dok je opozicija tvrdila kako iza napada stoje vladajući.

U Siriji su promatrači Arapske lige, koji nadgledaju poštuje li sirijska vlada dogovor prema kojem je trebala prestati s progonom prosvjednika, no opozicija tvrdi kako od njihove nazočnost nema koristi jer da se progoni i ubojstva prosvjednika nastavljaju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grgo1
16:35 06.01.2012.

bbb

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije