Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Deficit u proračunu HNŽ-a oko sedam milijuna maraka

Proračunski prihodi u 2010. bili su manji od planiranih pa ja rebalansom proračun smanjen sa 187 na 180 milijuna maraka.
30. prosinca 2010. u 16:46 0 komentara 4 prikaza
Boras
Foto: Stojan Lasić

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je danas rebalans županijskog proračuna za tekuću godinu, te odluka o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2011. godine.

Po riječima županijskog ministra Semina Borića, proračunski prihodi u 2010. bili su manji od planiranih pa ja rebalansom proračun smanjen sa 187 na 180 milijuna maraka.

I pored smanjenih rashoda deficit iznosi nešto više od 10 milijuna maraka, a taj će se manjak, po Borićevim riječima, najvjerojatnije pokriti sredstvima dobivenim iz aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Kada je u pitanju proces imenovanja izaslanika u Dom naroda Federacije BiH, od stručne službe je zatraženo da od svih stranaka zatraži da do sljedeće sjednice Skupštine HNŽ-a dostave imena kandidata za Komisiju za izbor i imenovanje kako bi se što prije započelo s procedurom.

Zastupnicima županijske Skupštine obratili su se predstavnici jablaničkog Granita, koji su od Vlade i Skupštine HNŽ-a zatražili da se što prije imenuje vršitelj dužnosti direktora Granita i uprava tog poduzeća kako bi se stvorila mogućnost za pokretanje proizvodnje.

Po riječima predstavnika radnika, s mjesečnom realizacijom od 1,3 milijuna maraka Granit može biti uspješna firma, ali se mora stati na kraj pokušajima da se poduzeće uništi i rasproda.

S tim u vezi, Skupština HNŽ-a usvojila je zaključak kojim se od županijske Vlade traži žurno pokretanje radnji u cilju zaštite državnog kapitala u Granitu.

Skupština HNŽ-a danas je usvojila i zaključak kojim se Ministarstvu gospodarstva HNŽ-a, s obzirom na nepostojanje županijske komisije za koncesije, odobrava otvaranje zahtjeva Elektroprivrede BiH za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroelektrane u Podveležju, te upućivanje u daljnju zakonsku proceduru tog zahtjeva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.