Moto sport

Dario Čerkez je neprikosnoveni vladar i prvak bh. motocrossa

Dario Čerkez
18.10.2012.
u 10:37

Čerkez je nedavno osvojio 9. uzastopnu titulu prvaka BiH u motocrossu, a ujedno je, peti put, državni prvak njegov MCK Vitez

Rezultate kakve je teško naći u bh. sportu, ako ih uopće i ima, postiže Vitežanin, motocross vozač Dario Čerkez. Naime, Čerkez je nedavno osvojio 9. uzastopnu titulu prvaka BiH u motocrossu, a ujedno je, peti put, državni prvak njegov MCK Vitez. Čerkez je u MX OPEN klasi pobijedio u svim utrkama i sa 191 osvojenim bodom suvereno postao državni prvak. Vrhunske rezultate postiže i njegov mladi kolega i bliski rođak Antonio Čerkez, a u upravo završenoj sezoni, uz titulu klupskog prvaka BiH sa MCK Vitez osvojio je i 6. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Antonia trenira Dario, a mnogi već sada ga označavaju njegovim nasljednikom. No, kada će, i hoće li ga i naslijediti, veliko je pitanje jer Dario ni ne razmišlja o odlasku u mirovinu.

- Ja sam, zaista zaljubljen u ovaj sport i bude li zdravlja i sreće u izbjegavanju ozbiljnijih ozljeda, imam namjeru još dugo voziti i natjecati se. Osjećam se moćnim, ambicija mi ne nedostaje, a radujem se kao i prije 10 ili 15 godina. Moj za sada največi konkurent u BiH je ovogodišnji viceprvak, Jadranko Stanar, stariji je od mene 10 godina, kaže Dario koji uspjehe žanje, već godinama, i u izboru najboljega sportaša Viteza i SB županije. Velika prepreka Čerkezu za češće nastupe i još veću afirmaciju i na internacionalnoj sceni su financije.

- Radim i sve što zaradim trošim na održavanje motora i opremu za što mi godišnje treba 20-ak tisuća maraka. Vrhunski vozači, čak i oni iz okruženja, imaju na raspolaganju svake godine po dva motora (za trening i utrke). Ja takvu situaciju mogu sanjati. Moja stara je tri godine i ako Bog da zdravlja s njom ću naredne godine i po 10. uzastopnu titulu. Za održavanje motora, popravke, opremu, putovanja..., trebat će mi i više od 20 tisuća KM. A pomoći niotkud, zaključuje, ali se ne žali uporni Čerkez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?