košarka

Dalibor Peršić i Josip Naletilić nalaze se na popisu bh. izbornika

Naletilić
Tomo Milićević
26.06.2012.
u 10:03

Naletilić je dobio poziv pred polazak u Zadar gdje je sudjelovao u svatovskom veselju svog nekadašnjeg suigrača Vedrana Morovića

Košarkaški klub Široki kao rijetko koji klub na ovdašnjim prostorima daje znatan broj igrača u dvije reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Hrvatska reprezentativna seniorska vrsta ima A i B selekciju koju vode Jasmin Repeša i Ivica Skelin.

Osvojili dvostruku krunu

Na popisu A momčadi koju vodi Jasmin Repeša nalaze četiri igrača koji su protekle sezone osvojili duplu krunu u bosanskohercegovačkim natjecanjima, Jakov Vladović, Fran Pilepić, Ivan Ramljak i Darko Planinić. Za B vrstu koja se trenutačno nalazi u Kini zapažene igre pružaju Željko Šakić, Dino Butorac, Josip Bilinovac i Darko Planinić. U-20 hrvatskoj vrsti jedan od ključnih igrača je Boris Barać koji je imao odličnu sezonu u Širokom, te se tako zajedno s Planinićem našao u Trevisu, na skupu najdarovitijih mladih europskih košarkaša, takozvanom pred Draftu.

Poziv Naletiliću i Peršiću

Na popisu izbornika bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije nalaze se dvojica igrača Dalibor Peršić i Josip Naletilić. I jedan i drugi uključit će se u pripreme reprezentacije koje započinju 10. srpnja. Josip Naletilić je dobio poziv pred polazak u Zadar gdje je sudjelovao u svatovskom veselju svog nekadašnjeg suigrača Vedrana Morovića.

- Pozivu ću se odazvati. Ozbiljno sam porazgovarao sa izbornikom Aleksandrom Petrovićem i on mi je kazao kako namjerava stvarati reprezentaciju od mlađih igrača i rekao je kako na mene najozbiljnije računa, kazao je Josip Naletilić. Do 10. srpnja Naletilić će trenirati u Širokom Brijegu, a nakon toga igrači će dobiti kolektivni odmor. Među igračima koji su prošle sezone nosili majicu Širokog trenutačno su na Pecari samo trojica igrača Novak, Naletilić i Ramljak. Ovaj posljednji je izgleda u završnim pregovorima sa zagrebačkom Cibonom i želi kao i Naletilić biti što spremniji pred reprezentativne nastupe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?