SURADNJA

Dačić želi jačati veze s Republikom Srpskom

'Serbian Socialist leader Ivica Dacic speaks during the 8th Congress of Socialist Party of Serbia in Belgrade in this December 11, 2010 file photo. Dacic received a mandate on June 28, 2012 to form a
Reuters/Pixsell
16.08.2012.
u 16:09

On je rekao i da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa sporazumom o specijalnim vezama

Premijer Srbije Ivica Dačić založio se danas, uz poštovanje Daytonskog sporazuma, za jačanje svih veza - političkih, ekonomskih i kulturnih sa Republikom Srpskom.On je rekao i da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa sporazumom o specijalnim vezama, ponovivši da Srbija poštuje Daytonski sporazum.

\"Srbija poštuje Daytonski sporazum, poštuje ustrojstvo BIH po Daytonskom sporazumu, a nikakvih promjena tog sproazuma ne smije biti bez suglasnosti sva tri naroda\", rekao je Dačić.

On je naveo i da to znači da Srbija treba da razvija što bolje i bliže odnose \"i u političkom i ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu\" sa Repulikom Srpskom.Dačić je prethodno primio pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora MUP- a za vanredne situacije koji su bili angažirani na gašenju požara u blizni manastira Hilandar.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
19:04 16.08.2012.

Da li ovaj uspostavlja jace veze sa RS kao sastavnim delon BiH-e, ili sa RS kao samostalnom jedinicom? Zasto drug Dacic ne uspostavlja jace veze sa Sarajevom ili Mostarom?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?