i službeno otkazana

Dačić zabranio održavanje Parade ponosa u Beogradu

'Unutrasnja Zagreb  Hrvatska 13.06..2009. Gay parada 2009, krenuli su sa Trga marsala Tita, preko Trga bana Jelacica do Zrinjevca gdje se odrzavao program, koncert Stampeda. Na Trgu bana Jelacica je b
'Anto Magzan/Vecernji list'
03.10.2012.
u 15:00

Kako navode beogradski mediji odluka je ranije donesena poslije sigurnosnih procjena koje govore da se radi o skupu visokog rizika.

Premijer Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i službeno je zabranio održavanje Parade ponosa koja se trebala održati u Beogradu u subotu 6. listopada. Kako navode beogradski mediji odluka je ranije donesena poslije sigurnosnih procjena koje govore da se radi o skupu visokog rizika.

Ovakvu mogućnost su mediji najavili već početkom tjedna ali je ona tek danas i službeno obznanjena. Zabrani Parade ponosa prethodili su brojna upozorenja po medijima i preporuke da se ona zabrane koja je došla i od srpskog patrijarha Irineja. O stupnju rizika govori i činjenica da je Parada ponosa zabranjena i prošle godine. Prošlog vikenda određene navijačke skupine najavile su kako neće doći na utakmice jer imaju posla u središtu grada.

>>Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je bolest i tim ljudima treba pomoć

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

ZA
zarkopopovic
21:45 03.10.2012.

Epa bas mi je drago da je srbijanski premijer zabranio odrzavanje ove parade ponosa iz bezbednosnih razloga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?