kako do pomirenja?

Dačić: Odnosi u regiji pogoršani su nakon presuda Haaškog suda

'Serbian Socialist leader Ivica Dacic enters his vehicle after his meeting with the Serbian President in Belgrade on June 28, 2012. Ivica Dacic received the mandate to form a government with the natio
AFP/Pixsell
05.12.2012.
u 17:30

– Kako će doći pomirenje ako nismo spremni osuditi zločince? – pitao je srbijanski premijer Dačić

BEOGRAD – Srbija će tijekom 2013. godine biti spremna za trajno rješenje pitanja Kosova – izjavio je to premijer Srbije Ivica Dačić poslije još jedne runde razgovora s predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem.

Dačić kaže da mnogi ljudi, čak i neki iz srbijanske vlade, ne razumiju situaciju u kojoj se Srbija nalazi kada je riječ o Kosovu. Najavio je i da će u idućim razgovorima s čelnicima Kosova, koji će biti održani sljedeće godine, Beograd nastojati ispuniti kriterije koje je EU zadao. Mišljenja je i da dosadašnji pregovori s Prištinom doprinose vidljivom napretku odnosa Beograda i Prištine kao i to da će se sljedeće godine otvoriti i neke političke teme. Upozorio je i na to da su odnosi u regiji pogoršani, a posebno, kako je rekao, s Hrvatskom nakon odluke Haaškog suda da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača, a onda i zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja.

– Odluka Tribunala ne doprinosi opstanku principa da svi zločinci trebaju biti biti kažnjeni. Srbi su na Haaškom sudu osuđeni na ukupno više godina zatvora nego Nijemci tijekom procesa u Nürnbergu. Kako će doći pomirenje ako nismo spremni osuditi zločince? – rekao je Dačić.

>>Dačić: Ne dopustimo da se led proširi između Srbije i Hrvatske

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?