Srbijanski premijer

Dačić: Nema više 'Kosovo je Srbija' jer Kosovo je sve dalje od Srbije

Ivica Dačić
Pixsell
22.12.2012.
u 13:47

SPS je ratovao za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo

Na sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, prvi čovjek Miloševićeve stranke, Ivica Dačić je rekao kako Srbija traga za rješenjem kosovskog pitanja "koje će biti privremeno zbog nerješenog statusa Pokrajine" i do toga se može doći jedino, drži Dačić, pregovorima s Prištinom.

Kako javlja agencija Tanjug, Dačić je svojom sudrugovima izrekao bolnu istinu o Kosovo koju on već neko vrijeme ponavlja, ali čini se, u Srbiji ga ne shvaćaju sasvim ozbiljno. Spomenuo je i platformu za Kosovo koju srpski državni vrh izrađuje već mjesecima za koju i u Srbiji govore, poput beogradskog odvjetnika i borca za ljudska prava, Srđe Popovića, da je "najobičnija budalaština".

- To je naš pogled na rješavanje tog problema i dosta je bilo politike kako je Kosovo Srbija, a u stvarnom životu je Kosovo sve dalje od Srbije - rekao je Dačić dodajući kako je "licemjerno da socijaliste optužuju za Kosovo oni koji su za vrijeme bombardiranja pobjegli iz zemlje kada je vođen rat i oni koji školuju djecu u zemljama EU, a sada SPS kritiziraju za politiku koju vodi".

- Ako je to tako, vratite se svi, pa da živimo izolirano. SPS je ratovao za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo i nisu uspjeli sačuvati ono što mi jesmo, a u njihovo vrijeme izgrađeni su mnogi činitelji subjektiviteta Kosova. Moramo spasti ono što spasti možemo - rekao je Dačić.

Nije mogao odoliti i ne obraniti svoga nekadašnjeg vođu Slobodana Miloševića kojega su napadali " zbog ratova i zločina, a sada napadaju ovaj SPS kao da je napustio tu politiku".

- Ako je to tako zašto ste ga onda izručili Haaškom tribunalu, a kada smo već kod toga, to je bilo neustavno, jer tada nije postojao Zakon o suradnji s Haagom - zapitao je protivnike Dačić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije