odnosi s EU

D. Pack: Srbija će sama biti kriva ako ne dobije datum za pregovore

'04.03.2011., Zagreb - Zastupnica u Europskom parlamentu, clanica Zajednickog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska Doris Pack tijekom drugog dana sastanka Sredisnjeg odbora Kluba zastupnika Europske puck
FaH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL
31.03.2013.
u 22:51

Zastupnica Europskog parlamenta je rekla kako je "Beograd već dobio od Hrvatske prijevod pravnih tečevina EU pa zbog čega se već ne radi na nužnim zakonskim promjenama".

 - Kada Beograd ispravno protumači znake vremena i shodno tome počne raditi, doći će do datuma za početak pregovora s EU. Ako to ne učini, mi nećemo biti odgovorni za to odugovlačenje, nego isključivo vlast u Beogradu. Onda će se početak pristupnih pregovora ponovo otegnuti - rekla je zastupnica Europskog parlamenta Doris Pack za novosadski Dnevnik dodajući kako je "Beograd već dobio od Hrvatske prijevod pravnih tečevina EU pa zbog čega se već ne radi na nužnim zakonskim promjenama".

Ocjenila je kako u pregovorima i Beograd i Priština više očekuju od EU kako će pritiskati "onog drugog", nego što su "spremni na terenu pokazati privrženost rješenjima koja već unaprijed uključuju interese te druge strane u svakodnevnom životu".

Doris Pack ocjenjuje kako je u pregovorima Beograda i Prištine zadnjih nekoliko mjeseci učinjeno više nego zadnjih godina pa očekuje konačni dogovor, a za Ahtisaarijev plan kojega zagovara međunarodna zajednica, kaže da je "zadovoljavajući temelj za rešavanje problema".

>>Srbi sa sjevera Kosova prijete proglašenjem autonomije

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?