Liga prvaka

Cruijff: Mojoj Barci ne leži Šahtarov stil, teško će ga proći

\'Tottenham Hotspur\'s Rafael Van der Vaart (left) celebrates with team-mate Gareth Bale (right) after scoring their second goal from the penalty spot Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
06.04.2011.
u 11:55

- Vjerujem u pobjedu s barem dva gola prednosti, pa da se ne moramo živcirati u uzvratu u Donjecku, kaže Barcelonin napadač David Villa

Iako je na klupi Barcelone tek treću godinu, Josepa Guardiolu već sada svrstavaju u najveće trenere katalonskog kluba u povijesti. Naime, u 169 utakmica na klupi Barcelone ima čak 73,3 posto pobjeda, dok, primjerice, slavni Johan Cruijff ima 58,1%, a Rinus Michels 50,7%. Guardiolina Barcelona i najefikasnija je u povijesti (zabija 2,5 golova po utakmici), a prima i najmanje golova (0,73 po utakmici).

– To su samo brojke, a one ovise o mnogo čimbenika. Daleko sam još od najboljeg, pa tek sam počeo – skroman je Guardiola, kojeg večeras očekuje dvoboj protiv Šahtara.

Snažan momčadski duh

– Veliki smo favoriti, ali povijest nas uči da se protiv Šahtara ne smijemo opustiti jer bi nam onda mogli nauditi – smatra Guardiola.

Prvi napadač Barcelone David Villa nada se pak da će večeras izaći iz krize jer nije postigao pogodak u posljednjih šest utakmica.

– Zabrinut sam zbog toga, ali neka mi večeras pobijedimo, pa makar ja i ne zabio – kaže Villa te dodaje:

– Vjerujem da ćemo pobijediti barem s dva gola prednosti, pa da se ne moramo živcirati u uzvratu u Donjecku.

Barcelonina legenda Johan Cruijff kaže da je zabrinut što javnost misli da će Barcelona lako proći Šahtar.

– Nisam baš sto posto siguran da ćemo gledati španjolsko polufinale Lige prvaka. Ali ne zbog Reala. Dapače, mislim da će oni lako protiv Tottenhama jer im odgovara njihov stil igre. Ali u dvoboju Barcelone i Šahtara mnogo sam skeptičniji. Mojoj Barci uopće ne odgovara način igre ukrajinske momčadi. Vidjet ćete to u večerašnjoj utakmici – prognozira Cruijff te dodaje:

– Kada biste me pitali kojeg bih igrača Šahtara izdvojio, ne bih vam znao odgovoriti. Njihova je najveća snaga momčadski duh. A samo takve momčadi mogu pobijediti Barcelonu.

Willian: Izbacit ćemo ih

Napadač Šahtara Brazilac Willian pak zaključuje:

– Vjerujemo da možemo izbaciti i Barcelonu, kao što smo tvrdili da ćemo igrati u četvrtfinalu Lige prvaka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije