KRITIKE

Cruijf: Jasno mi je kakav je Jose trener, no sada je zaista pretjerao

\'Real Madrid\'s coach Jose Mourinho (L) and former French player Zinedine Zidane attend a media conference before their Champions League soccer match on Tuesday against Olympique Lyon at the Gerland
Reuters
19.04.2011.
u 09:50

- Znate li zašto je Barcelona veći klub od Reala? Zato što je u subotu istrčala s osam igrača iz svoje škole, a Real sa samo jednim, vratarom Casillasom - ističe Nizozemac.

Prva od četiri utakmice između Reala i Barcelone, subotnja, završena je remijem (1:1), a već sutra će na Mestalli u finalu Kraljeva kupa ponovo odmjeriti snage.

– Nadam se da ćemo utakmicu konačno završiti s jedanaest igrača – ciničan je Realov trener Jose Mourinho.

Portugalskog trenera jučer su sigurno naljutile i izjave Barcelonine legende Johana Cruijffa koji je popljuvao Mourinhovu taktiku u subotnjoj utakmici.

Marcelo priznao simuliranje

– Mourinho se zaista boji Barcelone kada je na svom Santiago Bernabeuu započeo utakmicu sa sedam obrambenih igrača. Tom je utakmicom potvrđeno da je Mourinho negativan trener, da ga uopće ne zanima lijep nogomet, bitan mu je jedino rezultat – rekao je Cruijff te dodao:

– Donekle ga i shvaćam, jer novi nokaut od Barcelone jako bi poljuljao samopouzdanje njegovim igračima. Svejedno, njegova odluka da utakmicu započne sa sedmoricom obrambenih nogometaša potpuno je ekstremna.

Prema najavama, Mourinho bi sutra trebao započeti susret sa samo šestoricom defenzivaca, jer će u momčad vratiti Mesuta Özila.

Legendarni Nizozemac naglasio je sljedeće:

– Znate zašto je Barcelona veći klub od Reala? Zato što je u subotu istrčala s osmoricom igrača iz svoje omladinske škole, a Real sa samo jednim, i to vratarom Casillasom.

U talijanskim medijima sve su glasnija nagađanja da bi se Mourinho u slučaju da ove sezone ne osvoji niti jedan naslov mogao iduće sezone vratiti u Inter.

– Jose je uvijek dobrodošao, dočekali bismo ga raširenih ruku – poručio je kapetan Intera Javier Zanetti.

Desni branič Barcelone Dani Alves pak misli da se Mourinho neopravdano u subotu žalio na suce.

– Moj prijatelj Marcelo mi je rekao da je simulirao jedanaesterac i da je to učinio zato što je u tom trenutku Real gubio. Nažalost, uspjelo mu je – otkrio je Alves.

Žale se na previsoku travu

Veznjak Barcelone Sergio Busquets jučer je pak donio zanimljivu teoriju:

– Ne znam da li je to slučajno, ali trava na Bernabeu je bila previsoka. Razvili bismo svoju igru i imali puno više šansi da je teren bio normalan.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KI
kitikat
13:21 19.04.2011.

pa zasto ga Barsa nije pobijedila,,tek onda ga mozete kritikovati

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije