IZBACILI HRVATE

Crnalić i Ćupina su predali svoje kandidature i prekršili dogovor

\'sudnica, sudacki cekic\'
14.04.2011.
u 10:01

Prekršeni su svi dogovori o nužnosti postizanja pariteta u FOK-u

Isti ljudi koji su na brutalan način izbacili Hrvate iz Upravnog odbora federalne Odvjetničke komore (FOK), netom prije ovoga scenarija su konstatirali da u ovoj instituciji postoji problem narušavanja nacionalne zastupljenosti. U dokumentu koji potpisuje predsjednik Upravnog odbora FOK-a Asim Crnalić stoji da se ovaj problem treba riješiti te da će se poduzeti koraci glede odgovornih dužnosti u FOK-u na način da svi konstitutivni narodi budu ravnopravno zastupljeni.

Nacionalni balans

- Potrebno je u predstojećim statutarnim aktivnostima izbora u regionalnim odvjetničkim komorama i Odvjetničkoj komori FBiH osigurati primjenu Ustavom zajamčenog načela jednakopravnosti i nacionalne zastupljenosti konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i ostalih - stoji u dijelu dokumenta koji potpisuje Crnalić. Upravo je on, zajedno s mostarskim odvjetnikom Farukom Ćupinom i još nekoliko kolega, izigrao sve usmene dogovore i na Skupštini FOK-a za pet novih članova Upravnog odbora ove institucije izabrao četiri Bošnjaka i jednoga Srbina.

Održan sastanak

Kako doznajemo, nekoliko dana prije Skupštine FOK-a održan je i sastanak Regionalne odvjetničke komore Mostar na kojem je Ćupina također rekao kako se nacionalni balans u Komori mora ispoštovati. Ipak, u konačnici su Asim Crnalić i on, mimo svih dogovora, predali Skupštini FOK-a svoje kandidature. Nakon toga su uslijedile ostavke Hrvata, u prvom redu odvjetnika Zorana Palamete koji je bio član Upravnog odbora FOK-a i dopredsjednik ove institucije. Ovih dana se očekuje da će slične poteze napraviti i ostali Hrvati u Komori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?