Sarajevo i Konjic

Zbog nezakonite sječe šume uhićeno 18 osoba, među njima dva policajca

Ilustracija
11.05.2017.
u 13:09

Zbog sumnje da su organizirali i vršili nezakonitu sječu državne i privatne šume uhićeno je 18 osoba na području Sarajevske županije i Hercegovačko-neretvanske županije, kazali su iz Tužiteljstva SŽ.

Glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić kazala je za Klix.ba da su među uhićenima i dva policijska službenika, za koje se sumnja da su im omogućavali neometan prijevoz nezakonito posjećenog drveta.

"Osumnjičeni su da su od 2013. do 2017. godine organizirali i vršili nezakonitu sječu državne i privatne šume na području SŽ i HNŽ. Nakon nezakonite sječe šume vršeno je izvlačenje i nezakonita preprodaja drveta u enormnim količinama. Neometan prijevoz nezakonito posječenog drveta omogućavala su im i dva policijska službenika koja su pored ostalih uhićeni", kazala je Bavčić.

Uhićeni se, prema riječima glasnogovornice Bavčić, terete za više krivičnih djela: udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zluporaba položaja, krivotvorenje isprave, šumska krađa i nedozvoljena trgovina. 

Akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva SŽ. Po njihovom nalogu su pripadnici MUP-a  SŽ i MUP-a HNŽ vršili jutros pretrese na više lokacija u Sarajevu i Konjicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije