akcija "maroko"

Zbog krijumčarenja migranata uhićene dvije osobe

29.04.2021.
u 15:17

 Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH tijekom pretresa na području Velike Kladuše pronašli su 26 migranata i uhapsilidvije osobe.

U okviru operativne akcije „Maroko“ uhićena su dva državljanina BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo organiziranje grupe ili udruge  za krijumčarenje migranata i krijumčarenje ljudi.

Postupajući prema naredbi Suda BiH, pripadnici Sipe izvršili su pretrese na tri lokacije u Velikoj Kladuši i u jednom stambenom objektu otkrili 26 migranata, od kojih je troje djece, i na taj način spriječili ilegalno krijumčarenje, rekao je Srni glasnogovornik Sipe Luka Miladinović.

On je naveo da su privremeno oduzeti mobiteli, poslovna dokumentacija, uplatnice iz banaka, razne evidencije, te drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

U tijeku je kriminalistička obrada osumnjičenih u policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, nakon čega će o njihovom daljem statusu odlučiti Tužiteljstva BiH.

Ove aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?