NASILJE

Zbog korištenja stubišta u zgradi, istukao djevojku (17) i njenu tetku

nasilje
VL BIH
22.11.2013.
u 09:59

Žrtva nasilničkog ponašanja koje je rezultiralo brutalnim napadom u svojem stanu je i 17-godišnja djevojka M. D. iz Bihaća koja je zadobila ozljede. Na vrata stana njezine majke Đenane Murtić u bihaćkom naselju Ceravačka brda pokucao je mlađi muškarac kojem je otvorila ne znajući u tom trenutku tko je. Pitao ju je tko je vlasnica stana, na što mu je odgovorila da majka nije kod kuće i da dođe kasnije. Počeo je na nju galamiti.

- Gurnuo je vrata, ušao u hodnik. Počeo me je tući. Uzeo me za majicu, bacio u kupaonicu, ušao za mnom i počeo me nogama udarati. Udarao me nogom u glavu. Meni se tu automatski zamantalo. U međuvremenu, izišao je u hodnik. Tetka je stajala tu. Počeo ju je tući. Kad sam se okrenula, on je istodobno nju udarao nogama, a mene rukama - kaže maloljetna M. D. Pretučenoj djevojci nasilnik je pri tomu prijetio da će je ubiti, a istu prijetnju uputio je i njezinoj majci. Psihološku dramu ovom prilikom pretrpjela je i djevojčina tetka Sadeta Alagić.

- Ustala sam vidjeti što se događa i u tom trenutku udario me je dva puta šakom u glavu. Pala sam na pod, a onda me je tukao nogama. Hitna pomoć je stigla i u bolnici sam došla sebi. Na nozi nikako ne mogu hodati jer je sva natečena. Noga mi je ozlijeđena. Bila sam na slikanju i nema lomova. Ne mogu hodati. Padam kada hodam. Sve dok sjedim, dobro mi je. Htio nas je ubiti. Rekao je nemoj slati dijete u školu. Ako je pošalješ, bit će ubijena. Ja ću je osobno ubiti, a i vi se čuvajte - kaže Sadeta. M. D. je uslijed napada zadobila ozljede lijeve podlaktice, glave, vrata i leđa koje je tijekom pregleda ustanovio liječnik. Kako doznajemo, razlog fizičkog napada su poremećeni međususjedski odnosi zbog korištenja zajedničkih prostorija (stubišta). Budući da ne živi u njezinoj zgradi, pretučena djevojka je kasnije doznala kako je napadač sin njezine susjede koja ga je, navodno, angažirala da je napadne. Inače, nasilje nad maloljetnicima u BiH sve je izraženije. Svako drugo dijete dobi od dvije do četrnaest godina izloženo je nekom od oblika nasilja i kažnjavanja. Oko 55 posto djece je fizički zlostavljano i kažnjavano od odraslih u kućanstvu dok je psihičkom kažnjavanju kao metodi discipliniranja izloženo 42 posto djece. Istraživanje je provedeno u 7500 kućanstava, uključujući 1544 romske obitelji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
17:07 25.11.2013.

Aj me države di je policija

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije