Podmetnut požar

Zapaljeno vozilo u središtu Kiseljaka

14.10.2016.
u 09:00

Prava drama odigravala se u srijedu uvečer u Ulici žrtava Domovinskog rata u središtu Kiseljaka. Negdje oko 19 sati planuo je osobni automobil marke Golf 5, koji se koristi kao taksi, a čiji je vlasnik M. K. U vrijeme požara vozilo je koristio sin vlasnika, 24-godišnji I. K. Vozilo je zapaljeno na zajedničkom parkiralištu stanara dviju stambenih zgrada “Lječilište A” i “Lječilište B”.

U vrijeme izbijanja požara većina stanara bila je na sastanku o dogovoru oko nadolazeće sezone grijanja koji se održavao u garaži jedne od zgrada. Požar je najprije uočio jedan od stanara kada je izišao baciti smeće. Pozvao je ostale koji su vodom te aparatima za gašenje spriječili širenje na ostale parkirane automobile te su na kraju 
lokalizirali požar i na zapaljenom automobilu.

Policija je obavila očevid i utvrdila kako je požar podmetnut, a podmetanju dala kvalifikaciju izazivanja opće opasnosti. “Tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju na izazivanje opće opasnosti”, potvrdio nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije te dodao da je istraga o ovom slučaju u tijeku.

Podmetanje požara pod automobil na parkiralištu koje zbog atraktivne lokacije koriste ne samo stanari obližnjih zgrada već i brojni drugi Kiseljačani, unijelo je strah i nemir, osim u vlasnika zapaljenog automobila te njegovog sina, i među stanare zgrada pred kojima je automobil gorio.

Dodatnu uznemirenost unosi činjenica da je parkiralište vrlo prometno te da je počinitelj morao biti svjestan da ga u svakom trenutku može vidjeti mnoštvo ljudi koji su se kretali oko zgrada. Od policije se očekuje brza i učinkovita istraga koja će otkriti počinitelja i motive podmetanja požara te tako umiriti sve koje je ovaj događaj uznemirio.

Srećom, prošao je bez žrtava, tek s materijalnom štetom na zapaljenom automobilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije