Tužiteljstvo BiH

Za prodaju lažnih bh. putovnica optuženo 11 osoba

22.03.2017.
u 08:00

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu kodnog naziva “Papirus” protiv ukupno 11 osoba optuženih za organizirani kriminal u vezi s izdavanjem nezakonitih osobnih dokumenata, koje su koristile kriminogene osobe u BiH i inozemstvu. Prikupljeni su dokazi da su optuženi činjenjem više kaznenih djela omogućili različitim osobama iz kriminalnog miljea da dobiju bh. dokumente s neistinitim i krivotvorenim podacima na različita imena. Akcija je rezultat višemjesečnog rada Tužiteljstva i partnerskih agencija u BiH i inozemstvu. Podsjećamo, u listopadu 2016. godine pripadnici SIPA-e uhitili su 10 osoba na području Sarajeva i Zvornika zbog osnovane sumnje da je ova skupina pribavila lažne dokumente BiH za 36 osoba iz kriminalnog miljea. Akcija pod kodnim nazivom “Papirus” provedena je u suradnji s MUP-ovima SŽ-a, TŽ-a, HNŽ-a i SBŽ-a.

SIPA je ovom akcijom razbila lanac koji se bavio krađom identiteta građana BiH, koje su prodavali kriminalcima iz regije, čime su im omogućavali dobivanje originalnih putovnica BiH. Lažne putovnice su prodavali za oko 10.000 eura.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?