Tužiteljstvo BiH

Za dokazivanje zločina u Doboju i Tesliću 214 svjedoka

tužiteljstvo bih
21.03.2016.
u 15:49

Na suđenju četvorici optuženih za zločine na području Doboja i Teslića, Tužiteljstvo BiH planira saslušati 214 svjedoka.

Tužiteljstvo BiH najavilo je saslušanje 214 svjedoka, napominjući kako će se izbjegavati saslušavanje svjedoka na iste okolnosti, javio je BIRN- Justice Report. 

Obrana trećeoptuženog Andrije Bjeloševića je rekla da zbog obimnosti predmeta treba osigurati dovoljno vremena za pripremu.

Milan Ninković, Borislav Paravac, Andrija Bjelošević i Milan Savić se terete kako su od svibnja 1992. do kraja 1993. godine sudjelovali u širokom i sistematičnom napadu na hrvatsko i bošnjačko stanovništvo na području općina Doboj i Teslić.

Sudsko vijeće je konstatiralo da optuženi Borislav Paravac i Milan Savić zbog opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati današnjoj statusnoj konferenciji, te da će kako bi bili upućeni u daljnji tijek suđenja sutra biti održano još jedno pripremno ročište.

Prema optužnici, Paravac je bio predsjednik, a Ninković član Kriznog štaba općine Doboj, Bjelošević načelnik Centra službi sigurnosti (CSB) Doboj, a Savić njegov zamjenik.

Iz Tužiteljstva BiH ranije je priopćeno kako je u progonu ubijeno više stotina civila, a više tisuća osoba zatvoreno je u logore, gdje su zlostavljani. Terete se i za uništavanje većeg broja vjerskih i kulturnih objekata na području Doboja i Teslića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije