Policijska akcija

Vozači bili drogirani, pješak potpuno pijan...

policijazaustavlja_nnn_bih_24072015
22.09.2015.
u 06:15

U prethodna tri dana na području koje pokriva Centar javne sigurnosti Doboj, slobode je lišeno 18 osoba, i to zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa.

Policija je napravila opsežnu akciju kojom je cilj povećanje sigurnosti, a rezultati u prethodnoj bili su itekako zanimljivi, nažalost, u negativnom smislu. Prema evidenciji Centra javne sigurnosti Doboj, najviše uhićenih je upravo na području ovog grada (čak 8 osoba), upola manje je u Derventi, dok je po jedna osoba slobode lišena na području općina: Bosanski Šamac, Modriča, Petrovo, Teslić, Bosanski Brod i Pelagićevo. Od 18 osoba, kod 13 alkotestiranjem je utvrđeno kako su imali više od 1 gr/kg alkohola u krvi. Dva muškarca su upravljala vozilom pod utjecajem droga, a dva su odbila testiranje, dok je kod osobe koja se kao pješak kretao u Ulici vojvode Stepe pronađeno čak 2,95 gr/kg alkohola u krvi.

Što se vozača tiče, najveća koncentracija alkohola u krvi utvrđena je kod vozača M. K. iz Dervente koji je testiranju podvrgnut u Ukrinskoj ulici u tom gradu. Nije bolje prošao ni vozač Z. K. iz Teslića, koncentracija alkohola u krvi je iznosila 2,29 gr/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje, osobe su puštene na slobodu, izdani su prekršajni nalozi i poduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa, kazala je Ljerka Stanimirović, glasnogovornica Centra javne sigurnosti Doboj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?