Vozač Mercedesa koji je usmrtio bračni par kod Pala bio je pijan i drogiran

12.08.2020.
u 12:17

Muškarac koji je sinoć izazvao tešku prometnu nesreću na Palama u kojoj su poginule dvije osobe bio je u alkoholiziranom stanju i pod utjecajem opojnih droga, nezvanično prenosi portal Klix.ba.
Vozač Mercedesa Amir K. osumnjičen je da je skrivio prometnu nesreću sinoć oko 18:25 sati na magistralnom putu Ljubogošta - Pale u mjestu Kalovita brada. U sudaru su stradale osobe iz drugog automobila, Danijela i Dario Hršum.

Dario Hršum je bio pripadnik Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Amir K. u krvi imao prisustvo alkohola, a zatim je drugim testiranjem utvrđeno da je bio i pod utjecajem opojnih droga.

On se nalazi u pritvoru nakon čega će biti predat u nadležnost tužiteljstva.

"Suvozač iz automobila Mercedes A.R. zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su vozač i ostala dva putnika iz navedenog automobla zadobili lakše tjelesne ozljede, konstatirane u Klinici urgentne medicine u Sarajevu", rekla je glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Obdukcija tijela smrtno stradalih će biti obavljena danas u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu RS-a u Bijeljini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije