poslovna prevara

Vlasnik "Ital voća" oštetio bh. povrtlare za više od milijun KM

ital voce
07.06.2016.
u 14:31

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom tužiteljstvu Banja Luka izvješće protiv vlasnika "Ital voća" zbog sumnje da je oštetio povrtlare u RS-u, Federaciji BiH i Brčko Distriktu za više od milijun KM.

Vlasnik "Ital voća" S.K. iz Banje Luke se sumnjiči za poslovnu prevaru, potvrđeno je iz entitetske policije.

- Ova osoba je tijekom 2014. i 2015. godine, obavljajući gospodarsku djelatnost pri sklapanju i izvršenju ugovora s povrtlarima iz Udruženja povrtlara Republike Srpske i drugim dobavljačima, obmanuo ih prikazivanjem da će obveze iz ugovora biti ispunjene, odnosno prikrio da obveze neće moći biti ispunjene - navode iz MUPRS-a, prenosi Fena.

Na taj način za povrtlare iz Udruženja povrtlara Republike Srpske nastupila je do sada utvrđena imovinska šteta u iznosu od 178.094 KM, a za ostale dobavljače iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta imovinska šteta u iznosu višem od milijun KM.

Mediji u RS-u su ranije objavili da su bojni poljoprivrednici iz RS ostali bez zarade jer je Krunoslav Savarin, vlasnik tvrtke "Ital voće" iz Banje Luke, koja je otkupljivala njihove proizvode, pobjegao kada im je trebao isplatiti novac.

Krajem prošle godine su prosvjedovali poljoprivrednici iz Lijevča polja ispred tvrtke "Ital voće" koja je još surađivala i s povrtlarima iz Posavine i Semberije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije