masakr u srbiji

Detalji krvavog pohoda u Srbiji: Napadač je pucao iz automatske puške, ubio je osam osoba

srbijanskac policija, potraga kod Mladenovca
Foto: Antonio Ahel
1/5
05.05.2023.
u 06:42

Napadač je nakon kravovog pira pobjegao s lica mjesta i policija i dalje traga za njim

Najmanje osam osoba je ubijeno, a više ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, kada je na njih napadač pucao iz automatskog naoružanja. Napadač dentificiran kao Uroš B. (21), nakon toga dao se u bijeg, a policija je pokrenula akciju "Vihor". Veliki broj policajaca bilo je angažirano u potrazi za ubojicom, a uhićen je jutros nedaleko od Kragujevca.

Tijekom noći i jutra  je trajala opsežna pretraga terena i za napadačem se tragalo helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na terenu su bili izvedeni i policijski psi. Na terenu su bile jake policijske snage, više od 600 pripadnika MUP-a sudjelovalo je u potrazi za Blažićem.

Prema informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno 10 osoba, od kojih su četiri osobe podlegle zadobivenim ozljedama.

Tri osobe su operirane, dve su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji, prenosi RTS.

Na terenu su bili i pripadnici Specijalne antiterostičke jedinice (SAJ), pod punom opremom, kao i Žandarmerija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Podsjećamo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kod Mladenovca kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio s prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.

Odmah je objavljena informacija da je ubio 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, a naknadno da ima još šest mrtvih. Broj mrtvih stalno raste te se informacije o ubijenima razlikuju na srbijanskim medijima. 

Ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić ocijenio je pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?