RONIOCI PRONAŠLI TIJELO

Velika tragedija u Osijeku: U Dravi se utopio dječak (4), igrao se pa upao u vodu

Drava
Suzana Lepan Štefančić
12.07.2023.
u 19:10

Prema prvim informacijama, policija je oko 14 sati zaprimila dojavu o nestanku djeteta na području Donjeg grada

U Osijeku se u srijedu popodne u Dravi utopilo dijete, a tijelo su pronašli ronioci. Prema prvim informacijama, policija je oko 14 sati zaprimila dojavu o nestanku djeteta na području Donjeg grada, kod nekadašnje osječke Tvornice koža.

- Policija je dobila oko 14 sati dojavu da je dijete nestalo u Dravi. Policija je odmah izašla na teren, kao i druge službe stručne za spašavanje na rijekama i krenulo se u opsežne potragu za djetetom. Nažalost, pronađeno je tijelo dječaka - potvrdila nam je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske. Kako doznajemo, tijelo je pronađeno nedaleko od mjesta nestanka.

- I odrasli kad stane na to, nesigurni su. To nije mjesto za igru, kad vidim djecu da dođu odmah ih potjeram. Ja sam došao nakon jedno 20 minuta, dijete je propalo. Jedan dečko je odmah skočio i pokušao ga naći, ali nije mogao. Majku je hitna odvezla i djed je došao odmah - rekao nam je jedan Donjograđanin. 

Prema informacijama portala Glas Slavonijepreminuo je 4-godišnjak koji se igrao pa upao u prostor između dvije daske. Dječak je nestao, a majka počela vikati, što su čuli stanovnici iz obližnjih kuća i zgrada.

Među njima je bio i jedan Osječanin koji je pokušao pomoći. Više od jednog sata tražio je dječaka. "Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: 'Tu, tu, tu!', a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: 'Ne, ne, ne! Tu sam ga sada vidjela!'. Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca", opisao je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?