Strava u Srbiji

Usmrtio sina jer ga je slao u starački dom

07.08.2017.
u 11:00

Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca uhićen je zbog sumnje da ubio sina Ljubisava (47) na spavanju tako što ga je udario sjekirom po glavi, a potom usmrtio nožem. Jezivo ubojstvo dogodilo se u kući obitelji Ilić. Motivi ubojstva još nisu poznati, a kao mogući razlog navodi se da je starac optuživao sina da je morao ići u starački dom. Međutim, ne odbacuje se ni mogućnost da je Ilić počinio zločin jer ga je sin maltretirao, što je osumnjičeni rekao policiji u trenucima uhićenja. Susjedi, s kojima su uspjeli razgovarati novinari Kurira, kažu da su u kući obitelji Ilić živjeli Radomir, njegov sin Ljubisav i mlađi unuk, dok je stariji u Beogradu.

- Ovo je strašno. Stalno su se svađali, ali da se ovakvo nešto može dogoditi, nikome nije padalo na pamet. Radomir je bio težak čovjek, ima stranu mirovinu koja je za naše uvjete bila i više nego dobra. No, što sve to vrijedi kad je on tih 700 eura, koliko je dobivao, znao potrošiti za tri dana. Nakon toga ne bi imali za kruha. S druge strane, Ljubisav nije imao stalni posao, bio je varilac i s vremena na vrijeme odrađivao bi neke poslove - govore susjedi obitelji Ilić te dodaju kako je na dan ubojstva Radomir trebalo ići u starački dom, i to na prijedlog Centra za socijalni rad, jer u kući nije imao dobre uvjete za život.

- Starac je živio zapuštenim životom, nije vodio računa o osobnoj higijeni te ga je noć uoči ubojstva sin Ljubisav i okupao, odnosno pripremio za dom. Koliko znam, sutradan su otišli do grada, a kad su došli ljudi iz Centra nisu nikoga zatekli. Popodne su se obojica vratila - govori jedna od susjeda, a prenosi Kurir. Prema riječima susjede, iz kuće se nije čula galama, koja se inače čuje, jer su se često svađali i sukobljavali.

- Onda je oko šest sati Rade krvavih ruku došao na naša vrata i rekao: “Ubio sam sina, zovi policiju!”.

Kad je policija stigla, njima je rekao da ga je Ljuba maltretirao - napominje susjeda, dodajući da je starac volio popiti. Ona navodi da Ljubin mlađi sin, srećom, u to vrijeme nije bio u kući, nego kod svoje djevojke.

- Ljubisav je bio dobar čovjek, ali kakvih su problema imali u kući, samo oni znaju. Imao je svojedobno orkestar, ali su se razišli. Znao je ponekad zasvirati za svoju dušu. Čula sam da je s nekom ženom bio u vezi i da je planirao otići kod nje živjeti. Možda je zbog toga i bilo dobro rješenje da djed ode u taj starački dom, a i imao je mirovinu kojom je mogao pokriti životne troškove - rekla je sugovornica Kurira. Susjedi objašnjavaju da je netrpeljivost između oca i sina trajala godinama unatrag.

Radomir je optuživao sina, a sin se često žalio na njega. Obojica su se ranije često znala jako napiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije