MUPŽS

Uposlenica banke ranila zaštitara na radnom mjestu

pucnjava
23.03.2016.
u 14:15

U poslovnici "Sparkasse banke" u ulici Maršala Tita u Sarajevu u utorak je došlo do upotrebe vatrenog oružja od Z.I. iz Sarajeva, uposlenice banke, a tom prilikom je povrijeđen zaštitar M.E. (1991).

Povrijeđenom je liječnička pomić ukazana u SCU u Sarajevu, a uposlenica banke Z.I. (1995) uhićena je zbog postojanja osnova sumnje kako je počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Nakon završene kriminalističke obrade, Z.I. je otpuštena iz službenih prostorija.

Mladić zadobio teške tjelesne povrede

U utorak je u Četvrtoj Policijskoj upravi K.K., rođen 1996. u Bijelom Polju, nastanjen u Sarajevu, prijavio da ga je u subotu fizički napao i povrijedio D.A. iz Sarajeva i još dvije nepoznate osobe u UO “Babalu”, ulica Mala aleja, općina Ilidža.  

Povrijeđenom su liječnici konstatirali teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti sa dislokacijom). Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, pronalasku D.A, kao identifikaciji i pronalasku ostalih izvršitelja.

Uhićen zbog posjedovanje droge 

Policijski službenici Pete policijske uprave uhitili su Š.A. (1979) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga. On je predan u Odsjek za zadržavanje uhićenih osoba  MUP-a Županije Sarajevo. 

Prijeteći pištoljem opljačkali benzinsku pumpu

U ulici Blažuj, općina Ilidža, u utorak su dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništvo nad radnikom na benzinskoj pumpi “Nestro Petrol”.

Maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. Policijski službenici rade na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršitelja.

Kontrola prometa 

U protekla 24 sata na području Županije Sarajevo dogodile su se ukupno 33 prometne nezgode, od toga 32 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, a jedna osoba je lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz prometa je isključeno deset vozača, pet osoba je isključeno  zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti prometne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, priopćeno je iz MUPŽS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije