Nakon što je rodila zdravu djevojčicu

Ulcinjanka umrla nakon porođaja: Ništa nije upućivalo na ovu tragediju

06.05.2018.
u 12:00

Ulcinjanka Naida Alović (32) umrla je u Kliničkom centru u noći između utorka i srijede, četiri sata nakon što je rodila zdravu djevojčicu.

Komplicirani operativni zahvat nakon porođaja, kako doznaju Vijesti.me, zbog obilnog krvarenja nije uspio, unatoč naporima liječnika da joj spase život.

Beba je dobro i još je pod tretmanom medicinskog osoblja Kliničkog centra. Iz Kliničkog centra su u jednoj rečenici odgovorili na pitanja Vijesti.

- U povodu vaših pitanja obavještavamo vas kako je obitelj upoznata sa svim poduzetim mjerama tretmana sada pokojne rodilje, a koje su provedene u skladu s medicinskom doktrinom i važećim protokolima - navodi se u odgovoru PR službe.

Vijesti su pitale KCCG je li smrt rodilje iz Ulcinja rezultat neadekvatnoga medicinskog tretmana, koji je razlog smrti mlade Ulcinjanke te što su poduzeli kako bi je spasili.

Prema neslužbenim saznanjima, pacijentica je nakon porođaja dobila krvarenje, iako je porođaj prošao u redu.

Obitelj je, prema istim saznanjima, odbila obdukciju. A samo sedam dana ranije ništa nije upućivalo na tragediju. Iako je Alović teško podnijela prvi porođaj prije sedam godina, nova trudnoća odvijala se normalno.

To je Vijestima potvrdila njezina izabrana ginekologinja u Ulcinju, dr. Sadije Holaj.

- Sve je bilo normalno. Šest dana prije smrti ona se javila kod nas i žalila se na bolove u dnu trbuha. Pregledana je i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja, upućena je u barsku bolnicu. Nisam bila dežurna, ali su je kolege uputili za Bar. Odmah nakon toga prebačena je za Podgoricu. To je ono što znam - kazala je Vijestima Holaj.

Navela je da se s Naidom čula tri dana kasnije telefonom.

- Ne znam što bih rekla. Tragedija. To su moja, naša djeca - kazala je Holaj. Obitelj može odbiti patološku obdukciju, ali se ne pita ako sud, odnosno policija i tužiteljstvo, procijene da je nužno provjeriti razlog smrti. U ovom slučaju, toga nije bilo.

Naidin suprug Arjan kazao je da su liječnici učinili sve što je u njihovoj moći.

- Operacija nije uspjela, nismo uspjeli svi. Sudbina je tako htjela. Liječnicima i sestrama dugujemo zahvalnost - kazao je Alović. Naidin brat Rifat Đeljošaj, međutim, sumnja kako su liječnici poduzeli sve mjere da bi njegovu sestru sačuvali od fatalnog ishoda.

- Naida je 2011. godine imala težak prvi porođaj i jedva je ostala živa, isto zbog krvarenja. Zar to nije dovoljno za alarm? Ona je tražila carski rez, ali nitko nije obraćao pozornost na to - kazao je Đeljošaj.

Dodao je i kako je do porođaja došlo više od mjesec dana prije planiranog termina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije