AKCIJA POSKOK

Uhitili sedmoricu nakon što su našli 63 kilograma skunka

poskok
Robert Soldo
06.11.2013.
u 10:17

Osumnjičeni Davor Vuković, Predrag Ratković, Dragan Kovačević, Momčilo Mijanović, Dario Cvitanović i Veis Husković, te jedan Sarajlija

U akciji “Poskok” policija je uhitila sedmoricu iz Trebinja, Sarajeva i Mostara, osumnjičenih za krijumčarenje 63 kg genetski modificirane marihuane skunk iz Albanije, i to Davor Vuković, Predrag Ratković, Dragan Kovačević i Momčilo Mijanović iz Trebinja, te Dario Cvitanović i Veis Husković iz Mostara i jedan Sarajlija, čiji identitet nije objavljen. Osim njih, za krijumčarenje droge osumnjičena su i dvojica Crnogoraca Đuro Perović i Robert Ljiljak iz Tivta, kao i Odisej Fofolis Kotora, nastanjen u Varešu, koji se od ranije nalaze u pritvoru.

Načelnik CJS Trebinje Dragan Nosović kaže da su jučerašnje aktivnosti policije završetak akcije “Poskok”, koja je počela u ožujku.

On je objasnio da su u okviru akcije ranije presretnute tri pošiljke u kojima je zaplijenjeno više od 63 kilograma marihuane.

- Po nalogu Tužiteljstva BiH, inspektori MUP-a RS i MUP-a HNŽ zaplijene su izvršili u Bileći, Trebinju i Ljubinju. Osumnjičeni su se praktično organizirali u cilju preprodaje opojne droge koju su nabavljali na području Crne Gore. Pošiljke su išle prema Mostaru i Sarajevu, kao i na tržišta zapadne Europe - rekao je Nosović, navodeći da je tijekom godine u sličnim akcijama CJS Trebinje dokumentirano ukupno 56 osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Istraga je započela nakon što je policija 20. ožujka ove godine na Bilećkom jezeru pronašla više od 20 kilograma skunka. Tada su uhićeni Dragan Kovačević, Davor Vuković i Predrag Ratković, koji su u međuvremenu pušteni na slobodu. Potom je 28. svibnja na cesti Nikšić - Trebinje zaustavljen terenac land rover kojim je upravljao Momčilo Mijanović. U pretresu policija je u rezevnom točku pronašla šest pakiranja skunka. U mjestu Žegelj, na cesti Ljubinje - Stolac, 6. lipnja zaustavljena je dacia u kojoj je otkriveno 35 kilograma skunka. U vozilu su se nalazili Odisej Fofolis i Vanja Kenjić, da bi nešto kasnije bio zaustavljen “polo” u kome su bili crnogorski državljani.

U drugom slučaju, u zasjedu granične policije na rijeci Savi u blizini Klakara, u Brodsko - posavskoj županiji, juče je upao 46-godišnji Brođanin sa 6,76 kilograma marihuane u čamcu, a policija je zatim uhitila i njegova 21-godišnjeg pomagača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije