Pritvor

Uhićenih 11 u akciji 'Fokus' ostaje iza rešetaka, drogu krili u hladnjaku

lisice
Duško Jaramaz/Pixsell
18.09.2015.
u 06:15

Policija 
i u nastavku akcije kodnog naziva "Fokus" imala dobre rezultate

Lolo Tolić (45), Šaćir Kahriman (50), Amel Livnjak (38), Benjamin Hrnjić (32), Sead Begović (49), Edvin Bašić (30), Danijel Marić (37), Senad Isaković (29), Vahid Šahinagić (34), svi iz Zenice, Iso Šišić (43) iz Tešnja i Armin Begić (34) iz Doboj Juga, provest će idućih trideset dana u pritvoru zbog sumnje da su počinili kaznenog djelo nedopuštenog stavljanja u promet opojnih droga. Policija je jučer privela još dvije osobe, ali su one ubrzo puštene. Pritvor je odredio Općinski sud u Zenici, a na zahtjev Tužiteljstva ZDŽ. To je sve rezultat policijske akcije "Fokus" koja je izvedena pod području Zenice i Tešnja.

- U Zenici je na 12 lokacija vršen pretres i tom prilikom slobode je lišeno devet osoba. Na području Tešnja slobode su lišene tri osobe. Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija vršeni su s ciljem pronalaska droge, kao i oružja i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem naznačenih kaznenih djela - rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ.

U akciji je zaplijenjena veća količina narkotika i drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Također, pronađeno je i oružje koje se može dovesti u vezu s izvršenjem većeg broja teških kaznenih djela, kao i mobiteli s karticama koji će biti predmet vještačenja.

Podsjećamo, istraga pod kodnim nazivom "Fokus" pokrenuta je još u veljači ove godine i tada je na području Zenice uhićeno sedam dilera.

U tadašnjim pretresima pronađeno je i oduzeto oko pola kilograma marihuane, kilogram speeda, tri vage za precizno mjerenje i veći broj mobilnih telefona.

- Pripadnici Odjela za posebne namjene MUP-a ZDŽ su dio droge našli u hladnjaku. Možemo biti zadovoljni rezultatom akcije. Samo dva dana ranije otkrili smo plantažu na kojoj su stabljike rekordne visine od 3,20 metara. Izvršili smo i pretres kuće koju koristi E. Š. iz Zenice u Ulici Hadžije Mazića put u Zenici gdje je pronađena ilegalno uzgajana marihuana - ističu iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije