mup tž

Uhićena tri službenika MUP-a TŽ, pretresi u Kalesiji i Tuzli

ilustracija
14.02.2019.
u 13:40

Tri policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije uhićena su danas u akciji koja se provodi na području Kalesije i Tuzle, doznaje Klix.ba.

Glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović je potvrdio za Klix da se na više lokacija trenutno vrše pretresi u Kalesiji, točnije u Policijskoj stanici i stambenim objektima u ovom mjestu te jednom poslovnom objektu u Tuzli.

Kako se doznaje, tri službenika policije osumnjičena su za počinjenje više kaznenih djela, a riječ je o načelniku Operativnog centra MUP-a TŽ Vahidinu Omerbegoviću, jednom službeniku te policajcu/istražitelju iz Policijske stanice u Kalesiji.

"Načelnik Operativnog centra MUP-a TŽ je osumnjičen da je u razdoblju od 2014. do 2019. godine izvršio više kaznenih djela, između ostalog zlouporabu položaja i ovlasti, odavanje službene tajne, trgovinu utjecajem, primanje dara ili drugog oblika koristi u razdoblju dok je obavljao funkciju zamjenika načelnika Operativnog centra MUP-a TŽ, zatim načelnika Operativnog centra MUP-a TŽ i komandira Policijske stanice Kalesija", rekao je Arnautović. 

Ostale dvije osobe koje su dosad uhićene u akciji osumnjičene su za primanje dara ili drugih oblika koristi te krivotvorenje službene isprave.

Akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva, a po naredbi Općinskog suda. Kako se doznaje, uhićene osobe će biti predane u nadležnost Tužiteljstva TŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije