HRVATSKO I AMERIČKO

Uhićen muškarac koji je prijetio Vladi RH: Bio je u Zadru, ima dvojno državljanstvo

Vlada RH prijetnje
Josip Regovic/PIXSELL
05.07.2023.
u 20:40

Na području Zadarske županije u srijedu uhićen je muškarac dvojnog hrvatskog i američkog državljanstva osumnjičenog da je u svibnju prijetio smrću predsjedniku Vlade RH i njenim članovima.

Policijski službenici Službe terorizma uhitili su ga i doveli na kriminalističko istraživanje, objavilo je Ravnateljstvo policije na svojo web stranici, najavivši detaljnije priopćenje nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Ravnateljstvo je 12. svibnja izvijestilo da je zaprimilo dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje predsjedniku Vlade te članovima Vlade, a s obzirom na ozbiljnost izrečenih prijetnji, tada su na Markov trg odmah upućene i raspoređene dodatne policijske snage. 

Policija od tada, uz pomoć međunarodnih partnera, provodi kriminalističko istraživanje koje je bilo znatno otežano jer se osoba za koju su postojale indicije da bi mogla biti potencijalni počinitelj, nalazila izvan Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?