Godinu dana nakon zločina

Uhićen Mirko Bosnić, jedan 
od ubojica M. D. iz Brčkog

12.03.2016.
u 07:00

Lociranju i uhićenju osumnjičenog prethodilo je neprekidno prikupljanje podataka o njegovu boravku i kretanju, te njihova razmjena s više domaćih i inozemnih pravosudnih i policijskih institucij

Mirko Bosnić kojega se sumnjiči da je u svibnju prošle godine, zajedno s Goranom Ristićem, ubio 22-godišnjeg mladića iz Brčkog, uhićen je jučer u susjednoj Republici Srbiji po prijedlogu Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH za njegovo pritvaranje. Lociranju i uhićenju osumnjičenog u Novom Sadu prethodilo je neprekidno prikupljanje podataka o njegovu boravku i kretanju, te njihova razmjena s više domaćih i inozemnih pravosudnih i policijskih institucija.

U okviru intenzivne koordinacije aktivnosti domaćih i međunarodnih agencija i institucija usmjerenih na pronalazak osumnjičenog, Tužiteljstvo Distrikta je, uz izvorne zakonske ovlasti, iskoristilo i sve raspoložive ugovorne instrumente pravne suradnje i pomoći u kaznenim stvarima. Na ovaj način stvorene su potrebne pretpostavke da se u konačnici zatraži pritvaranje Bosnića i njegovo izručenje BiH kako bi se prema njemu proveo kazneni postupak pred domaćim pravosuđem. Prema rezultatima istrage, ubojstvo se dogodilo 23. svibnja 2015. godine oko 4 sata ispred pekarnice “Dan i noć” u brčanskom naselju Grčica nanošenjem oštećenom većeg broja ubodnih rana od kojih je smrtno stradao. Osnovano se sumnja da je podmuklo ubojstvo mladića izvršeno upotrebom noževa i nanošenjem dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice oštećenog čemu je prethodila prepirka optuženog i njegova suizvršitelja s oštećenim.

Prema navodima potvrđene optužnice protiv Ristića, D. M. nije bio u mogućnosti suprostaviti im se u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli, a sve u namjeri da ga liše života, pa su mu s ukupno 5 udaraca izrazito jakog, sedam udaraca srednje jakog i jednim udarcem slabog intenziteta nanijeli 13 ubodnih rana i jednu reznu ranu u predjelu stražnje strane vrata, gornjih dijelova leđa i lijeve nadlaktice minimalne dubine oko osam centimetara, uslijed kojih je i nastupila nasilna smrt D. M.

Nastavljajući intenzivnu istragu i u odnosu na osumnjičenog Bosnića, Tužiteljstvo je osiguralo i njegovo uhićenje i pritvaranje stvarajući tako uvjete za pokretanje ekstradicijskog postupka prema njemu i neometan nastavak kaznenog postupka za ovo teško kazneno djelo.

Podsjetimo, za Bosnićem je nedugo nakon ubojstva M. D., na prijedlog Tužiteljstva, raspisana i međunarodna tjeralica s obzirom na to da je od izvršenja kaznenog djela bio nedostupan ovom organu uslijed skrivanja i bijega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?