VELIKA AKCIJA POLICIJE U HRVATSKOJ

Uhićen Inin direktor te šef HOK-a koji se sumnjiče da su Inu oštetili za 100 milijuna kuna

PIXSELL
27.08.2022.
u 10:19

Prema neslužbenim informacijama uhićeno je nekoliko osoba na području Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Više osoba na području više županija uhićeno je jutros u Hrvatskoj u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a.

Prema prvim informacijama sumnjiči ih se za malverzacije u kojima je Ina oštećena za više od 100 milijuna kuna. Sumnja se da su mešetarili s cijenama energenata te da su dio tog novca stavljali sebi u džep.

Prema prvim neslužbenim informacijama među uhićenima ima osoba iz operative Ine te odvjetnika. Neslužbeno se čuje da su uhićeni Damir Škugor, direktor Službe trgovine prirodnim plinom u Ini te Josip Šurjak, šef HOK-a.

Kako se neslužbeno doznaje, Šurjak je suvlasnik tvrtke te Škugorov prijatelj pa su njih dvojica dogovorila da se spomenutoj tvrtki proda plin po izuzetno niskim cijenama. Plin koji je po tako niskim cijenama kupila tvrtka u Šurjakovom suvlasništvu kasnije je po višestruko većoj cijeni prodan nekoj stranoj tvrtki.

U toj transakciji Ina je oštećena za oko 100 milijuna kuna, a taj novac je sjeo na račun člana obitelji jednog od osumnjičenika, koji je k tome umirovljenik. Da umirovljenik na računu ima 100 milijuna kuna, primijetio je Ured za sprječavanje pranja novca, koji je alarmirao policiju i USKOK.

Osim u Zagrebu, uhićenja su na šibenskom, splitskom i osječkom području, doznaje Dnevnik.hr.

Jutarnji navodi da su među privedenima i poduzetnik Goran Husić te na području Slavonije predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić te otac Damira Škugora. Dodaje se da je Škugor uhićen na Hvaru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije