Novi Grad

Ucjenjivali objavom fotografija na Facebooku

02.02.2018.
u 15:25

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor podnijet će nadležnom tužiteljstvu izvještaj za kazneno djelo ''Ucjena'' nakon što su dvije osobe, kako navode iz PU Prijedor, putem društvene mreže Facebook ucjenjivale jednu osobu s područja općine Novi Grad.

Kako je priopćeno iz PU Prijedor, oni su ucjenjivali prijatelja objavljivanjem fotografija i iznudili mu novac. Nakon što se dana 21.01.2018.godine Policijskoj upravi Prijedor obratila osoba iz Novog Grada te prijavila da je ucijenjen od strane osobe s kojim je ostvario kontakt putem društvenih mreža, da će objaviti fotografije prijavitelja, ukoliko mu ne isplati određeni iznos novca, a kojem je u ranijem razdoblju već isplaćivao određene iznose zbog ucjene, provodeći operativnu akciju kodnog naziva ''Triple'' policijski službenici Policijske uprave Prijedor, došli su do informacija da su izvršitelji kaznenog djela osoba D.P.(1994) iz Novog Grada i jedna maloljetna osoba.

''Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičene osobe u više navrata ucjenjivale oštećenog, na način da su putem društvenih mreža s lažnog profila ženske osobe ostvarili kontakt s oštećenim, a nakon što je oštećeni dostavio svoje fotogafije, osumnjičene osobe su ga ucjenile objavljivanjem fotografija, tražeći određene novčane iznose.

Kako se osumnjičene osobe poznaju s oštećenim, dana 31.01.2018.godine odvezli su oštećenog u Novi Grad kako bi ostavio novac koji su tražili za ucjenu u iznosu od 300,00 KM, koji su potom osumnjičeni i uzeli.

Kod osumnjičenh osoba pronađene su i oduzete predmetne novčanice, izvršena je kriminalistička obrada osumnjičene osobe D.P., dok će se protiv maloljetnog izvršitelja poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku. Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužiteljstvu će biti dostavljeno izvješće protiv osoba za kaznenoo djelo ''Ucjena'', priopćeno je, prenose mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije